Nazım Ustadan şekerpare tarifi.
1 adet margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistan cevizi
Fındık
Aldığı kadar un (elenmiş)
Şurup malzemesi
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu
Yapılışı
Şurubu için, suyu kaynatıp şekeri ilave ederek, 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Yağı hamur kabına koyup iyice ezin, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, irmiği, pudra şekerini, hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 dakika serin bir yerde dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip üzerlerine birer adet fındık batırın. Fındık iyice gömülsün. Bezeleri 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şurubu gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.