İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Şekerpare Tarifi

Nazım Ustadan Şekerpare Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Şekerpare nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan şekerpare tarifi.

1 adet margarin (oda ısısında yumuşatılmış) 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı irmik 
3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek) 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1 çay bardağı hindistan cevizi 
Fındık 
Aldığı kadar un (elenmiş)    

Şurup malzemesi 
5 su bardağı su 
4 su bardağı toz şeker 
1/4 limonun suyu


Yapılışı
Şurubu için, suyu kaynatıp şekeri ilave ederek, 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Yağı hamur kabına koyup iyice ezin, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, irmiği, pudra şekerini, hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 dakika serin bir yerde dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip üzerlerine birer adet fındık batırın. Fındık iyice gömülsün. Bezeleri 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şurubu gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *