İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Simit Tarifi

Nazım Ustadan Simit Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Simit nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Simit tarifi.

2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 su bardağı susam
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı soğuk su
Aldığı kadar un 

Yapılışı

Bir çay bardağı soğuk suyu pekmeze katıp karıştırın, geniş bir kaba koyun. Mayayı hamur kabına bırakın, şeker katın, 2 kaşık ılık suyla ezin. Üzerini unla kapatıp 15 dakika bekletin. Suyu katın, karıştırın, tuzu ve sıvı yağı da ekleyin. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup 10 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Bezeleri tezgâhın üzerinde oklava gibi 30 santim rulo yapın, ip gibi bükü,n tam ortasından katlayın, tekrar bükün, uçlarını birbirine yapıştırıp simit şeklini verin. Önce pekmeze batırın, süzün. Sonra susama batırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin, 30 dakika bekletin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *