Nazım Ustadan Tahinli Kabak Tatlısı tarifi.
1 kg balkabağı (6 parçaya ayrılmış)
2 su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 çay bardağı tahin
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı kabağın şurubundan (sıcak olmalı)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabakları bir gece önceden yayvan bir kaba koyup üzerine şeker dökün. Ertesi gün aynı tencereyi ateşe koyun, karanfilleri ilave edin. Eğer suyunu az bırakmışsa 1 bardak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. Kabakları yan yana gelecek şekilde bir tabağa dizin. Ayrı bir kapta nişastanın içine tahini katıp iyice karıştırın. Sıcak şurubu ilave edin. Kabaklar soğuyunca üzerine tahinli karışımı döküp ceviz serperek servis yapın.