İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Tahinli Katmer Tarifi

Nazım Ustadan Tahinli Katmer Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Tahinli Katmer nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Tahinli Katmer tarifi.


2,5 su bardağı su
1 paket toz maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı tahin
1 adet margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un 

Yapılışı
Suyu, tuzu, şekeri, mayayı geniş bir kaba koyun. İyice karıştırıp eritin, aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 30 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. 10 eşit parçaya ayırarak beze yapın. Bezeleri yufka şeklinde açıp bir kenarda bekletin. Yağları birbirine karıştırın. Yufkanın ilkini tezgâha serin, önce yağlayın, sonra tahini sürün. Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp üst üste koyun. Size bakan taraftan başlayarak sıkı bir rulo yapın, iki elinizle ruloyu sıkarak uzatın. Rulonun uzunluğu 3 metre kadar olmalı. Bu ruloyu ip gibi kıvırın, yağlanmış tepsiye yan yana gelecek şekilde döşeyin. Bastırarak üzerini düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *