İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Talaş Böreği Tarifi

Nazım Ustadan Talaş Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Talaş Böreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Talaş Böreği tarifi.

10 yaprak milföy hamuru
400 gr kuzu eti
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 adet kuru soğan
6 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, kekik
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet olgun domates (soyulmuş) 

Yapılışı

Yağı tavaya koyun, kuşbaşı doğranmış eti ilave edip soteleyin. Bıraktığı suyu çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip iyice kavurun. Küp küp doğranmış domates ve bezelyeyi de katıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kekik ve maydanoz ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını biraz açarak genişletin, tezgâhın üzerine serin. Harcı hamurların içlerine pay edin, bohça gibi katlayın. Katlanmış tarafları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *