Nazım Ustadan Talaş Böreği tarifi.
10 yaprak milföy hamuru
400 gr kuzu eti
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 adet kuru soğan
6 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, kekik
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet olgun domates (soyulmuş)
Yapılışı
Yağı tavaya koyun, kuşbaşı doğranmış eti ilave edip soteleyin. Bıraktığı suyu çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip iyice kavurun. Küp küp doğranmış domates ve bezelyeyi de katıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kekik ve maydanoz ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını biraz açarak genişletin, tezgâhın üzerine serin. Harcı hamurların içlerine pay edin, bohça gibi katlayın. Katlanmış tarafları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın.