İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Tavukgöğsü Tatlısı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı tarifi.

1/2 kemiksiz tavuk göğsü (haşlanmış)
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu 

Yapılışı
4 su bardağı sütü bir tencereye koyup kaynatın. Şekeri de katıp karıştırın. 2 su bardağı soğuk süte pirinç unu ve nişastayı katıp çırpın. Azar azar tencereye ilave ederek kısık ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirin. Tavuk göğsünü ovalayarak ezin, bir bardak suyun içine atıp ice didin. Suyunu süzüp kaynayan malzemeden 1 bardak tavuk etine katın, havan tokmağıyla vurarak tekrar ezin. Tencereye katıp iyice karıştırın. Kare bir tepsiye fırçayla su sürüp malzemeyi içine boşaltın. Soğutup dilimleyerek servis yapın. 

Tavuk göğsünün çok taze olmasına dikkat edin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *