İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Tavuklu Börek Tarifi

Nazım Ustadan Tavuklu Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Tavuklu Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Tavuklu Börek tarifi.


4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
1 paket margarin (eritilmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz kıyılmış
1 çorba kaşığı çörekotu 
Tuz 

Yapılışı

Tepsiyi yağlayın. 5 kaşık yağı tavaya koyun. İnce doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Didiklenmiş tavuk etini de ilave edip iyice kavurun. Ateşten alıp maydanoz ve yarım kaşık tuz katarak karıştırın. Kalan yağa yumurtayı, sütü ve tuzu katıp iyice çırpın. Yufkanın birisini tezgâha serin, sütlü karışımdan sürün. Diğerini üzerine kapatıp yine karışımdan sürün. Kendinizden ve karşıdan olan taraflardan 15 santim katlayın, yine malzeme sürün. Harcın yarısını sizden olan tarafa uzunlamasına koyun, karşıya doğru rulo yapın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yapın. Tepsiye aralıklı dizin, üzerine kalan karışımdan sürün. Çörekotunu serpin. 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *