İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7815 %-0.06
37,4497 %0.24
105.776,05 %2.271
3.213,18 1,34
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası tarifi.

1 adet tavuk budu 
1 su bardağı tel şehriye 
1 çorba kaşığı salça 
1/2 limon suyu 
7 su bardağı su 
2 çorba kayıp sıvı yağ 
Tuz ve karabiber 

Yapılışı

Tavuğu yıkayıp bir tencerede üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Tavuk eti yumuşayana kadar pişirin. Derisini ayırıp tavuk etini küçük küçük doğrayın veya didikleyin. 2 kaşık sıvı yağı tencereye koyun, şehriyeyi ilave edip kavurun. Salçayı da ekleyip tavuk suyunu 7 bardağa tamamlayarak tencereye koyun. Tuzu, karabiberi, tavuk etini katarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin. Limonu ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *