İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Tepsi Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan Tepsi Kebabı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Tepsi Kebabı tarifi.

800 gr dana ve kuzu kıyması
2 adet kuru soğan(rendelenmiş)
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı maydonoz (kıyılmış)
8 adet iri patates (yuvarlak doğranmış)
3 adet domates ( elma dilimi şeklinde doğranmış)
6 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Yapılışı

Kıymayı, baharatı, salçayı, sarmısağı, soğanı macun gibi olana dek iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. 40 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp patatesleri yan yana dizin. Tezgâhın üzerine naylon veya yağlı kâğıt serin. Yağlayıp kıymayı onun üzerine koyun. Kıymayı tepsi genişliğinde açıp kâğıtla birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kâğıdı sıyırın. Tepsideki malzemenin üzerine koyup şeklini düzeltin, domatesle biberi de dizin. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *