İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Türkmen Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan Türkmen Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Türkmen Pilavı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Türkmen Pilavı tarifi.

2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış) 
1 su bardağı haşlanmış nohut 
400 gr. kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 
1 adet havuç (bezelye büyüklüğünde doğranmış) 
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 
2 adet patates 
3 su bardağı kaynar su 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çorba kaşıgı salça 
Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı

Yağı pilav tenceresine koyun. Eti ilave edip suyunu çekinceye kadar soteleyin. Süzülmüş pirinci, havucu ve soğanı da katıp 10 dakika kısık ateşte kavurun. Salçayla baharatı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika, sonra ateşi iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlendikten sonra servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *