İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7799 %0
37,3090 %-0.13
104.932,13 %0.681
3.217,35 0,06
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla tarifi.


500 gr taze bakla
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su 

Yapılışı

Derin bir kaba soğuk su doldurun, limon suyunu ilave edin. Baklaları ayıklayıp suyun içinde bekletin. Soğanın bir tanesini tencerenin ortasına koyun, baklaları süzüp soğanın etrafına dızın. Kalan soğanı piyaz doğrayıp baklaların üzerine yayın. Tuzu, yağı, unu, şekeri, suyu ilave edip malzemenin üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 40 dakika hafif ateşte pişirin. Ocaktan alın ve tencerede soğumaya bırakın. Yoğurt ve sarmısakla servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *