İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4114 %0.3
38,1349 %-0.28
98.729,10 %1.393
3.431,13 0,06
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Enginar tarifi.

6 adet enginar
40 adet arpacık soğan (soyulmuş)
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı iç bezelye (haşlanmış)
4 diş sarmısak
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
6 su bardağı soğuk su
Bir tutam toz şeker 
Tuz 
 

Yapılışı

Suyu bir tencereye koyun. Unu, limonu, tuzu, şekeri katıp karıştırın. Enginarları soyup tencerenin içine yan yana dizin. Havuçları soyun, birini bezelye iriliğinde doğrayın, birini de 6 eşit parçaya kesin, içlerini oyup enginarların saplarına takın. Patatesleri yıkayın, soyun. Her patatesi dört eşit elma dilimi yapın, onu da suyun içine bırakın. Sarmısağı, soğanı, yağı tencereye katın, üzerini yağlı kağıtla kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın, 40 dakika pişirin. Bezelyeyi de katıp 10 dakika daha pişirin, ocaktan alıp soğutun. Derin bir kaba alıp üzerine dereotunu da ilave edin. 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *