İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8960 %-0.03
37,3014 %-0.28
98.644,59 %0.001
3.308,11 0,10
Ara
Muhalif. YAŞAM Nevzat Sazak’tan gençlere önemli tavsiye

Nevzat Sazak’tan gençlere önemli tavsiye

Nevzat Sazak’tan gençlere önemli tavsiye

Okunma Süresi: 2 dk

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin "Öğrenci-Yazar Buluşmaları" etkinliği kapsamında gençlerle bir araya gelen yazar Nevzat Sazak ‘okumak’ ve ‘yazmak’ konularıyla ilgili önemli tavsiyeler verdi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dersleri yoğun olan öğrenciler için "Kültür Sanat Etkinliklerini" okullara götürüyor.

Belediyenin oluşturduğu “Öğrenci-Yazar Buluşması”nda Türkiye’nin önemli değerleri olan yazar, şair ve ağırlanıyor. Okulların konferans salonlarında ve kütüphanelerinde gerçekleştirilen söyleşilerin sonuncusunda adres Halit Evin Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Ünlü yazar Nevzat Sazak oldu burada öğrencilerle bir araya geldi. Gençlere ‘okuma ve yazma’ konuları üzerinde önemli tavsiyeler veren yazar, kalemin kâğıtla buluşma serüvenini anlattı.

Okuma ve yazma alışkanlığı kazanmak için izlenmesi gereken yolları anlatanSazak, “Günün birinde yazar olabilmek için herkesten çok okumalısınız” vurgusu yaptı ve şöyle devam etti: “Karalayın, yazın ve asla pes etmeyin.Sizin yaşlarınızdayken benim hedefim yazar olmak değildi. İyi bir okuyucu olmak istiyordum. Ali Vural hocamızın desteğiyle Büyükşehir’in kurslarına katıldım. Bol bol okumadan yazar olunamayacağını öğrendim. Ortalama 10 yıldır aynı hocadan yazarlık eğitimi alıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu eğitim bitmez ve yazarın mezuniyeti olmaz” diye konuştu.

Yazarlık yolunun ufak hikâyelerle başladığını hatırlatan Sazak, “Yazar olmak için not tutmalısınız, yanınızda küçük bir not defteri taşıyıp aklınıza geleni not alın. Fikrin veya ilhamın ne zaman ve nerede geleceği belli olmaz. Bana genelde yatağa yattığımda yeni fikirler geliyor ve hemen başucumdaki defterime notlarımı alıp daha sonra değerlendiriyorum. Ufak hikâyelerle başlayın. Zamanla kelime dağarcığınızın geliştiğini, hikâyenin uzadığını fark edeceksiniz. Fakat bu anlattıklarımın temeli okumaktır.” İfadelerini kullandı.

Okur – yazar buluşmalarından son derece memnun olduklarını belirten öğrenciler,program sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’ne ve yazar Nevzat Sazak’a teşekkür etti. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ve imza töreniyle son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *