2 su bardağı kuru fasulye
6 su bardağı kaynar su
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr pastırma (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
4 adet olgun domates
1 kaşık salça
Yapılışı
Fasulyeyi akşamdan ıslatın.Ertesi gün, yıkadıktan sonra üzerini 4 parmak aşacak kadar su doldurun. Ateşe koyun, kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Yağı tencereye koyun. Soğanı katıp soteleyin. Pembeleşince pastırmayı ve salçayı atıp kavurun. Domatesi ve süzülmüş fasulyeyi ekleyerek karıştırın. Kaynayıncaya kadar hadi ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın. 40 dakika daha pişirerek biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.