Hamur malzemesi
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasıp tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
2 su bardağı lor peyniri
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 adet margarin (eritilmiş,ılık)
Yapılışı
İçinin hazırlanışı: Lor peynirini iyice ezin. İnce kıyılmış maydanozu, iki yumurtanın akını ilave edip iyice karıştırın. Lor tuzsuz ise biraz tuz ilave edebilirsiniz.
Hamurun hazırlanışı: Geniş bir kapta tuz, sıvı yağ, su ve aldığı kadar unlayumuşak bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. 10 eşit parçaya ayırın ve beze yapın. Tepsinizin genişliğinde yufkalar açın. Tepsiyi yağlayın, bir yufka serip tekrar hafif yağlayın. 5 yufkayı aynı şekilde yapın. Harcı yufkanın üzerine döşeyin. Kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. Dilimleyip üzerine 2 yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında 40 dakika pişirin.