İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4912 %0.03
36,6013 %0.03
3.445.090 %0.247
3.067,04 0,45
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? Masterchef Pırtımpırt tarifi

Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? Masterchef Pırtımpırt tarifi

Masterchef yarışması ilk günkü heyecanıyla izleyenleri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Programın son bölümünde Pırtımpırt yemeği yapmaları istendi. Peki, Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef Pırtımpırt tarifi

MasterChef yarışmasında Türkiye'nin ünlü şefleri Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya yemekleri değerlendirmeye devam ediyor. Yarışmacılar birbirinden güzel tatlarla şeflerin beğenisini kazanmaya çalışıyor. Bu bağlamda, Pırtımpırt nedir? Püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef Pırtımpırt tarifi

PIRTIMPIRT MALZEMELERİ NELER?

Pırtımpırt malzemeleri şu şekildedir;

200 gr dana eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma(dövme)
Göz kararı asma yaprağı(kurusu, tazesi veya salamura)
2 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
5 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu

PIRTIMPIRT NASIL YAPILIR?

İlk olarak soğan ve sarımsaklar doğranır ve bir düdüklü tencere içerisinde kavrulur.
Üzerine kuş başı şeklinde doğranmış etler eklenir ve 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra salça ilave edilir.
Doğranan asma yaprakları da düdüklü tencere içerisine alındıktan sonra tuz eklenir. ( Bu aşamada eğer tuzlu salamura yaprağı kullandıysanız ilave tuz eklememenizi öneririz.)
Önceden haşladığınız nohut ve yarmayı kavrulmuş yemeğinize ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

PIRTIMPIRT HANGİ YÖREYE AİT?

Kayserinin Develi ilçesinin yöresel yemeği olan pırtımpırt, kuru asma yapraklarının parçalanması sebebiyle bu adı almıştır. Kirtimpurt ve ya pırtım aşı olarakta bilinir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *