İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4848 %0.01
36,6914 %0.27
3.493.600 %2.056
3.065,56 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Pozitif Yaşlanma İçin Beslenme Tercihleri Araştırması

Pozitif Yaşlanma İçin Beslenme Tercihleri Araştırması

Hi ve Fi Europe Fuarında, BENEO, 'Pozitif Yaşlanma' için artan Daha Sağlıklı Beslenme Talebini Gösteren Anketi Sundu

BENEO adına yürütülen yeni araştırma, tüketicilerin artık 'pozitif' yaşlanmaya daha fazla odaklandığını ortaya koyuyor. HealthFocus International tarafından yürütülen araştırma, sağlık bilincine sahip 50+ yaş aralığının özel bir analizini içeriyor. Bu araştırma, 50 yaş üstü kişilerin ilerleyen yıllarda keyif aldıkları aktivitelere devam edebilmek için yiyecek ve içecekle ilgili giderek daha fazla alternatif aradıklarını gösteriyor.


50 yaş üstü kişilerin sağlık bilincini harekete geçiren şey, bugünden ve gelecekten en iyi şekilde yararlanmaktır. Her yaşam aşamasında, kendilerini olabilecek en iyi versiyonu olmak isterler. Bu, şimdiki zamanın tadını çıkaracak kadar formda ve sağlıklıyken gelecekteki sağlığın kontrolünü ele almak anlamına gelir ve beslenme onlar için bunu başarmada önemli bir rol oynar.

Sağlıklı yaşlanma konusunda endişe duyan 50 yaş üstü kişiler için, her dört kişiden üçü (%79) öncelikle yaşlandıkça aktivitelere devam etme yeteneklerini korumaya odaklanmaktadır. Benzer bir sayı (%76) iyi bir fiziksel ve zihinsel sağlık ile dengeli beslenmeyi genel sağlığın anahtarı olarak görmektedir. Özellikle, beslenmenin önemi anket sonuçlarıyla yansıtılıyor: %42'si sağlıklı bir diyetin hayatın zorluklarıyla daha iyi başa çıkmaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Dörtte üçü (%74) sağlıklı beslenmek için bilinçli bir çaba gösterirken, yarısından fazlası (%56) sağlık açısından koruyucu veya önleyici faydalar sağlayan yiyecek ve içecek ürünlerini tercih ediyor. Araştırma bulguları ayrıca, yeni bir marka deneyen tüketicilere (%68) en çok etki eden faktörlerden birinin "daha iyi beslenme" sunmak olduğunu ve yiyecek ve içecek üreticilerine ürünlerinin besin değerini geliştirerek satın almaları artırma konusunda büyük bir fırsat sunduğunu gösteriyor.



Sağlık yararları ile ilgili olarak gıda söz konusu olduğunda, bilim bu topluluk  tarafından geniş çapta tanınmaktadır: %60'ı "gerekli faydaları sağlamaları halinde yiyecek ve içeceklerde bilimsel ve teknik iyileştirmeleri  kabul etmektedir”. İlginç bir şekilde, 50 yaş üstü bu sağlık bilincine sahip kişilerin yalnızca %10-20'si sindirim sağlığı, kemik sağlığı veya kan şekeri sorunlarından kişisel olarak etkilense de, ankete katılanların yarısı bu tür konularda 'çok veya aşırı derecede endişeli'. Bu tüketicilerin yarıdan fazlası kemikleri güçlendiren, sindirimi iyileştiren veya kan şekeri seviyelerini düzenleyen  ürünleri tercih ederek, daha uzun süre sağlıklı kalma hedeflerini destekleyen yiyecek ve içecek ürünlerini aktif olarak arıyorlar.

Myriam Snaet - BENEO -  Head of Market Intelligence and Consumer Insights şunları söylüyor: “Bugünün 50 yaş üstü bireyleri, kendilerinin en iyisi olmak istiyor. Sağlıklarını yönetmede proaktif olmak ve içinde bulundukları yaşam evresi ne olursa olsun hayatlarını dolu dolu yaşamak istiyorlar. Yiyecek seçimlerinin genel sağlık üzerinde bir etkisi olduğunu çok iyi bildiklerinden, kan şekerini düşürmek veya sindirim sağlığını iyileştirmek gibi ek sağlık desteği sunan yiyecek ve içecek ürünleri arıyorlar. Üreticiler, BENEO'nun yavaş sindirilen şekeri Palatinose™ ve prebiyotik hindiba kökü lifleri oligofruktoz ve inülin gibi lezzetten ödün vermeden günlük rutinlerine kolayca uyum sağlayabilen fonksiyonel bileşenleri ile, bu belirli sağlık faydalarından yararlanan ürünler geliştirerek, bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olabilir.”

HealthFocus International Başkanı Steve Walton da şu yorumu yapıyor: “İnsanlar sağlıklarının sorumluluğunu alıyor ve ciddi değişiklikler yapıyor. Bu yeni beslenme alışkanlıklarının ve besin değeri düzenlemelerinin bazıları COVID-19 nedeniyle gerçekleşirken, birçoğunun uzun ömürlü olmasını bekliyoruz. Son 10 yılda gerçek bir değişim gördük ve şimdi, sağlıklı yaşlanma ve sağlayabileceği yaşam kalitesi bugün akıllarda birinci sırada. Tüketiciler, sağlıklı yaşlanmanın her yaş için geçerli olduğu, sağlığın korunmasına yönelik, uzun vadeli bir yaklaşım benimsiyor. Yiyecek ve içecek üreticilerinin yeni ürün geliştirirken bunu kendi avantajlarına kullanabilecekleri bir gerçek.”

BENEO'nun ürünleri, kan şekerini, kemik sağlığını ve sindirim sağlığını yönetmek için artan tüketici arzusundan en iyi şekilde yararlanmak isteyen üreticiler için sağlam bilimsel verilerle desteklenen çözümler sunar. Bir kişinin kan şekeri seviyeleri, uzun süreli sağlığın geliştirilmesine yardımcı olmanın önemli bir yoludur ve bu nedenle doğru karbonhidratı seçmek çok önemlidir.

BENEO'nun Palatinos (izomaltuloz), balda doğal olarak bulunan ve şeker pancarından doğal olarak ekstrakte edilen şekerden elde edilen yavaş sindirilen bir şekerdir. Tam karbonhidrat enerjisi sağlarken kan şekerinde daha düşük bir artış sağlama yeteneğinde benzersizdir. Vücuda 4 kcal/g sağlar ve karbonhidratlardan günlük enerji alımına katkıda bulunur, bu durum Palatinos’u kan şekeri yönetimini desteklemeye yardımcı olmak için ideal bir bileşen haline getirir.

Sindirim sağlığı söz konusu olduğunda, prebiyotikler gibi bağırsak dostu gıdalar, kişi yaşlandıkça mikrobiyotayı beslemeye yardımcı olabilir. BENEO'nun prebiyotik hindiba kökü lifleri, oligofruktoz ve inülin, iyi bakterilerin büyümesini seçici olarak teşvik etmede önemli bir rol oynar ve bu da kişinin iç savunma sistemini destekler. Aslında, inülin ve oligofruktoz, kanıtlanmış tek bitki bazlı prebiyotiklerdir. Orafti Inulin ve Oligofruktoz'un 50'den fazla klinik çalışmada sağlıklı bir mikrobiyota ve bifidobakterilerdeki seçici artışı desteklediği ve 20 klinik çalışmada dışkı sıklığında artış olduğu gösterilmiştir.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *