İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8882 %-0.07
37,2888 %-0.3
98.796,32 %1.172
3.296,97 -0,23
Ara
Muhalif. YAŞAM Şampiyon Jokey Gökhan Kocakaya D-Smart’ın Konuğu Oldu

Şampiyon Jokey Gökhan Kocakaya D-Smart’ın Konuğu Oldu

Şampiyon Jokey Gökhan Kocakaya D-Smart’ın Konuğu Oldu

Okunma Süresi: 3 dk

D-Smart'ın sevilen programı TJK Gündem Özel'in yeni konuğu, son yıldır Türkiye'de zirveyi kimseye bırakmayan Şampiyon jokey Gökhan Kocakaya oldu. D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın'ın sorularını yanıtlayan Kocakaya, hedefinin yurtdışında düzenli yarışan bir jokey olmak istediğini belirtti. Gökhan Kocakaya'nın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle;

MESLEĞİMİ ÇOK SEVİYORUM

Jokeylik benim için bir tutku, mesleğimi çok severek yapıyorum. Başarılı olmamın altında yatan en büyük unsur bu. Çok büyük zorlukları olduğu için fedakarlık yapmadan bu işte başarılı olunamaz. En büyük desteği de ailem ve yarışseverlerden alıyorum.

Önümüzdeki hafta Amerika seyahatim olacak ve 15 gün boyunca oradaki hipodrom ve pistleri tanımaya çalışacağım. Hedefim yurtdışında kalıcı olarak at binebilmek. Bu anlamda kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. Almanya, Fransa ve Dubai'de yarışlara katıldım ama Türk jokeylerin yurtdışı deneyimi fazla yok. Bunun önündeki en büyük engel dil problemi. Yoksa diğer ülkelerin jokeylerinden teknik, fizik anlamda bir farkımız yok.

Dubai'ye geçen hafta yorucu bir seyahatle gidip Cosmic Kid isimli safkanla mücadele ettik. Sonlarda oksijen duvarına çarpmasak çok daha iyi bir yerde bitirebilirdik yarışı. Hem çalışmalarının eksik oluşu hem de attan çok büyük beklentilerimizin olması nedeniyle son metrelerde onu zorlamadım. İlerleyen süreçte çok önemli başarılar yakalayacağına şüphem yok.

Adana'da 8 yaşından sonra iki Grup yarış kazandığı Mahzunkral isimli safkanı taylığından beri tanıdığını söyleyen Kocakaya, atın ekibinin direktiflerini uygulamasıyla birlikte kazanmanın sürpriz olmadığını söyledi.

HALİS KARATAŞ İLE BİRLİKTE AT BİNMEK BÜYÜK BİR GURUR

Geçtiğimiz günlerde 7.000'inci yarış zaferini elde eden Halis Karataş'ı ilk tebrik edenlerden olan Gökhan Kocakaya, Halis Karataş gibi bir isimle birlikte at binmenin büyük bir gurur olduğunu, uzun yıllar beraber at binmeyi arzuladığını vurguladı.

İKİ RÖVANŞI UNUTAMAM 

Son dönemde en unutamadığı iki yarış zaferinin Cooger ile Good Curry'i, Yamanlarbeyi ile de Long Runner'ı geçtiği yarışlar olduğunu vurgulayan Kocakaya, bunların rövanş aldığı yarışlar olması sebebiyle ayrı bir mutluluk yaşadığını söyledi.

BONY BOMB İLE DEVRİLME TEHLİKESİ YAŞADIK

Geçtiğimiz günlerde favori olarak bindiği Bony Bomb isimli safkanla 3. olan ve yarışseverlerin tepkisini çeken Kocakaya yarış içinde olanları şöyle açıkladı. 

Bony Bomb çok sevdiğim ve beraber büyük başarılar yakaladığımız nadide bir safkan. Yarışa da çok iyi durumda geldi, kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yoktu. Son viraja kadar da çok rahat ve keyifli geldik. Düzlüğe çıktığımızda dışarı açılıp hızlanmayı planlamıştım ama önümdeki atlarda dışı tercih edince içerden hızlanmaya başladım. Tam o sırada iki erkek safkanın bizi sıkıştırması sonrasında atımız ister istemez üzüldü ve devrilme tehlikesi yaşadık. Maruz kaldığımız fauller nedeniyle yarışı 3. tamamladık. 

YARIŞ KOMİSERLERİ DAHA CAYDIRICI CEZALAR VERMELİ

Özellikle kulvar değişikliği ve tempo konularında apranti ve acemi jokeylerin kendilerine zor anlar yaşattığına değinen Kocakaya, yarış içinde güvenle arkasında gidebileceği 5-6 isim olduğunu vurguladı. Bu yanlışların ve kazaların ortadan kalkması için komiserlerin daha caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini söyledi.

MİRAMİS İLE KAZANDIĞIM GAZİ'Yİ UNUTAMAM

Başarılarına rağmen sadece 1 Gazi Zaferi bulunan Kocakaya, bunun kariyerinde bir eksik olduğunu vurgularken, Miramis ile kazandığında yaşadığı duyguların tarifsiz olduğunu açıkladı. 

OTUR - KALK STİLİ

Otur-kalka stilini yarışın sonlarında attan maksimum verim almak için kullandığını söyleyen Gökhan Kocakaya, bu stili 1500 yarış zaferinden sonra deneyimle kullandığını belirtirken, özellikle acemi jokeylerin çok kötü uygulamaları nedeniyle rahatsızlığını dile getirdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *