İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.25
37,3144 %-0.09
104.338,82 %-0.721
3.225,55 0,31
Ara
Muhalif. YAŞAM Sonbaharda Hangi Balıklar Yenir?

Sonbaharda Hangi Balıklar Yenir?

Sonbaharın gelmesiyle balık severlerin heyecanla beklediği balık mevsimi de başladı. Peki, sonbaharda hangi balıklar yenir?

Okunma Süresi: 2 dk


Palamut

Eylül ve ekim aylarının en lezzetli balıklarının başında palamut geliyor. Uskumru, torik ve orkinos ile aynı familyadan olan palamut; tavada, fırında ya da ızgarada pişirerek tüketilebilir.


Barbun / Barbunya

Denizin en sevilen balıklarından biri olan barbun, sonbaharın tüm aylarında lezzetle tüketilebilir. Fırında, ızgarada ya da tavada pişirebileceğiniz barbun, ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz’de yaşıyor.


Sardalya / Sardalye

Eylül ve ekim aylarında oldukça lezzetli olan sardalye; tazeyken yenmesinin yanı sıra konserve olarak, tuzlanarak ve kurutularak da saklanıp tüketiliyor. Özellikle Ege bölgesinde tüketilen sardalyanın küçüğü ise, papalina ismini alıyor.


Lüfer

Sonbaharın tüm aylarında keyifle tüketilebilecek bir diğer balık, lüfer. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’in en lezzetli balığı olarak da anılan lüfer; ızgarada, tavada ya da fırında pişirilebilir.


Uskumru
Sonbahar aylarında tüketilebilecek en lezzetli balıklardan biri olan uskumru; yağlıysa genellikle ızgara ve fırında pişirilir, ancak tavada kızartarak da tüketilebilir.


Çipura / Çupra

Yalnızca ağustos ve eylül aylarında tüketilmesi tavsiye edilen çipura, Ege’nin en ünlü yerli balığı olarak da biliniyor. Bir deniz balığı olmasına rağmen çiftliklerde de yetiştirilen çipura, genellikle ızgarada ya da fırında pişirilerek tüketiliyor.


Kılıç Balığı

Eylül ve şubat ayları arasında en lezzetli halini yiyebileceğiniz kılıç balığı; fırında, ızgarada ve tavada pişirilebilir.


Levrek

Benekli ve bayağı levrek olmak üzere iki çeşidi bulunan levrek balığı, tüm denizlerimizde yaşamaktadır. Minekop ve eşkine ile aynı familyadandır.


Tekir

Barbunya familyasından olan tekir, denizlerimizin en değerli ve en leziz balıklarından biri. Dört mevsim yenebilen bir balık olsa da, en lezzetli zamanlarının Temmuz ile Ekim ayları arasında olduğu biliniyor.

Yukarıdaki balıkların yanı sıra döneme ve bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak; kolyoz, orfoz, gelincik, torik, istavrit, kırlangıç, eşkine, izmarit, mercan, kofana, minakop, akya, sazan balığı ve hamsi gibi birçok balık çeşidini tüketebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *