6 adet orta boy kabak
6 adet kornişon turşu
6 adet uzun sosis
1/2 demet dereotu
2 adet olgun domates
2 çorba kaso salça
4 çorba kasıp sıvı yağ
4 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Kabakları yıkayıp uçlarını kesin, ortalarını sosislerin sığacağı kadar oyun. Sosisleri ortadan uzunlamasına bir tarafını çizerek kabaklara doldurun, kabaktan çıkan sosis uçlarını çapraz kesin, koparmayın. Yağı geniş bir tencereye koyun, salçayı ilave edip kavurun. Domatesi de ekleyip soteleyin.
4 bardak suyu ilave edip kabakları içine dizin. Tuzu ve karabiberi katın, 30 dakika kısık ateşte pişirin. Turşuları ve dereotunu ince ince kıyın, kabakların üzerine pay ederek sıcak servis yapın.