İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. YAŞAM THY, 12 bin yıllık "dünyanın ilk ekmeğini" yolcularına sundu

THY, 12 bin yıllık "dünyanın ilk ekmeğini" yolcularına sundu

Türk Hava Yolları, Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen 12 bin yıllık ekmeği ABD'ye yapılan uçuşlarda tanıttı. Bu girişim, Türk kültürünü modern yeniliklerle buluşturma çabasını yansıtıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Türk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen ve "dünyanın ilk ekmeği" olarak adlandırılan buğdaydan yapılan ekmeği, 22 Eylül'de İstanbul'dan New York'a giden "TK-3" seferinde yolcularına tanıttı. THY Basın Müşavirliği, bu ekmeğin, Taş Tepeler bölgesindeki kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan "medeniyetin ilk buğday tanesinden" üretildiğini belirtti.

Anadolu'nun en eski tahıl türlerinden yapılan ekmek, THY'nin misafirleriyle Türk kültürünü paylaşma ve geleneklerini modern yeniliklerle birleştirme hedefini yansıtıyor. İstanbul merkezli Türk DO&CO catering şirketi tarafından hazırlanan ekmek, ödüllü Türk gurme şef Ömür Akkor ve akademisyen Çetin Şenkul'un danışmanlığıyla hazırlandı.

Ekmek, yemek servisi öncesinde sıcak olarak sunulacak ve business class misafirlerine tereyağı ve zeytinyağı ile özel bir torbada ikram edilecek. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Göbeklitepe, Karahantepe ve Fırat Nehri bölgelerinde film prömiyeri yapıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, THY'nin Anadolu tarım tarihini yansıtan bu ekmeği 12 bin yıl önce evcilleştirilmiş buğdaydan ürettiği ve bunun beslenme alışkanlıkları ile sosyal yapıları yeniden şekillendirdiği vurgulandı. THY, menülerinde kullandığı ürünlerin %80'ini yerel üreticilerden temin ettiğini ve yemeklerini her gün uzman şeflerle en taze ürünlerle hazırladığını belirtti.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Dünyanın en iyi lezzetlerini sunan bayrak taşıyıcı hava yolu olarak, yolcularımızı antik buğdaylardan elde edilen dünyanın en eski ekmeği ile tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Misafirlerimizin bu yeni ürünü takdir edeceğini umuyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *