İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. YAŞAM Titanik menüsü 83 bin sterline satıldı; ikramlar ortaya çıktı

Titanik menüsü 83 bin sterline satıldı; ikramlar ortaya çıktı

Okunma Süresi: 1 dk

Titanik gemisinden sadece bir adet kurtarılabilmiş olan birinci sınıf yemek menüsü İngiltere'de Henry Aldridge & Son Ltd. müzayede evinde gerçekleştirilen etkinlikte 83 bin sterline (2 milyon 897 bin 273 TL) satıldı.

11 Nisan 1912 tarihli eşsiz bir gemi menüsü, Atlantik boyunca ilk yolculuğunda bir buzdağına çarpmadan sadece üç gün önce felakete uğramış gemide servis edilen ikramları ortaya çıkardı.

16x11 cm boyutlarındaki 11 Nisan 1912 tarihli menüde istiridye, somon, dana tornado, kuzu ve ördek, tatlı olarak da kayısılı bordaloue (bir tür tart), Victoria pudingi ve Fransız dondurması yer alıyor.

İngiltere'de Henry Aldridge & Son Ltd. müzayede evinde gerçekleştirilen etkinlikte eşsiz menü 83 bin pound’a satılırken menünün yanında gemiden kurtarılmış hatıra eşyaları da koleksiyonerlere sunuldu.

Menü, bir zamanlar Dominion, Nova Scotia'da topluluk tarihçisi olan Len Stephenson'a ait olan 1960'lardan kalma bir fotoğraf albümünde bulundu.

Müzayede evinin müdürü Andrew Aldridge, 1.500 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazadan birkaç birinci sınıf menü daha kurtulduğunu ancak günümüze kadar hiçbirinin bulunamadığını aktardı.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *