İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Nazım Usta'dan Günün Tarifi

Okunma Süresi: 1 dk

1 kg bamya 
2 adet kuru soğan (yarım ay biçiminde doğranmış) 
6 diş sarmısak (ince kıyılmış) 
1 adet havuç (bezelye iriliğinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça 
4 adet olgun domates (soyulmuş, doğranmış) 
2 limon suyu
2 çorba kaşığı sirke 
4 su bardağı kaynar su 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Bir kaşık sirkeyi, 1 limonun suyunu bir kaba koyup üzerine soğuk su ilave ederek ayıklanmış bamyaları içine atın, sonra yıkayıp süzün. Yağı tencereye koyun, soğanı, sarmısağı, havucu da katarak soteleyin. Soğanların rengi değişince salçayı da katip kavurun. Üzerine bamyayı, domatesi, tuzu, suyu, kalan sirkeyi ve limonu da ilave ederek yağlı kağıtla kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 50 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *