3 adet kereviz (körpe yaprakları ile birlikte)
3 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 adet patates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
30 adet arpacık soğan
Yapılışı
Derin bir kaba 6 bardak su koyup limon sıkın. Kerevizleri soyun, ortadan ikiye kesip ortasını oyun ve suyun içine koyun. Havucu soyup bezelye iriliğinde doğrayın, suyun içine koyun. Patatesleri de soyup aynı şekilde doğrayın, suya ilave edin. Soğanları soyun. Bir tencereye kerevizleri alın, üzerine havucu, kereviz yapraklarını, yağı, tuzu, şekeri, soğanı ilave edip 2 parmak geçecek kadar su koyun, üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısarak 30 dakika pişirin. Patatesi ve bezelyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kendi tenceresinde soğutun. Konserve bezelyeyi yıkayın, soğuyunca üzerine ilave edin.