İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

Okunma Süresi: 1 dk

3 adet kereviz (körpe yaprakları ile birlikte) 
3 adet havuç 
1 su bardağı konserve bezelye 
2 adet patates 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1/2 limon suyu 
30 adet arpacık soğan     

Yapılışı
Derin bir kaba 6 bardak su koyup limon sıkın. Kerevizleri soyun, ortadan ikiye kesip ortasını oyun ve suyun içine koyun. Havucu soyup bezelye iriliğinde doğrayın, suyun içine koyun. Patatesleri de soyup aynı şekilde doğrayın, suya ilave edin. Soğanları soyun. Bir tencereye kerevizleri alın, üzerine havucu, kereviz yapraklarını, yağı, tuzu, şekeri, soğanı ilave edip 2 parmak geçecek kadar su koyun, üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısarak 30 dakika pişirin. Patatesi ve bezelyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kendi tenceresinde soğutun. Konserve bezelyeyi yıkayın, soğuyunca üzerine ilave edin.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *