İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9949 %0.42
36,9663 %-0.71
94.543,44 %-4.792
3.257,51 0,91
Ara
Muhalif. YAŞAM Zincidere Mesire alanı artık 100’ncü Yıl oldu

Zincidere Mesire alanı artık 100’ncü Yıl oldu

Zincidere Mesire alanı artık 100’ncü Yıl oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Zincidere Göleti ve Mesire Alanının ismi, Talas Belediye Meclisinde alınan kararla “Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı” olarak kabul edildi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri'ninTalas Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Yalçın başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Yalçın, 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. Nice yıllara, güzel kararlar alınması için, güzel işlere sebep olmak için bir araya gelmeyi ümit ediyorum.” dedi.

MESİRE ALANI İLKBAHARDA AÇILACAK

Gündemde bulunan 13 maddeye 3 ek gündem daha eklendiğini ifade eden Başkan Yalçın, “Zincidere Mahallesinde 1964 yılında yapılan ve şu anda kullanılmayan gölet var. DSİ’den buranın tahsisini isteyip Milli Emlak’tan 52 bin metrekarelik alanı belediyemize tahsis ettirmiştik. Projelendirme ve ihale sonucu yapımı süren alanın ortalama bir aylık tamamlanma süresi kaldı. İçinde göletin de bulunduğu güzel bir mesire alanını Talas’a hatta Kayseri’ye kazandırmış olacağız. Buranın açılışını bahara yaparız. 2023 yılı cumhuriyetimizin 100. yılı olacak. Uygun görürseniz Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı olarak kabul edelim.” diye konuştu.

HAYIRSEVER ALTUN’DAN TALAS’A BİR OKUL DAHA

Başkan Yalçın konuşmasında hayırsever Mehmet Altun’un ilçeye bir okul daha yaptırmak istediğini kaydederek, “Hayırsever Mehmet Altun ilçemize 4 okul yaptırıyor. Talas Millet Bahçesinin içine yapılacak bu okullardan ikisinin inşaat çalışmalarının kabası bitti diyebiliriz. Beşinci okulu ise Yamaç Paraşütü İniş Alanından biraz ilerideki 6 bin 635 metrekarelik alanda engellilere yönelik lise yaptırmak istiyor. Bu konunun da gündemimize alınmasını sizlerden talep edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yalçın'ın konuşmasının ardından çeşitli komisyonlara ait raporlar ve çeşitli müdürlüklere ait konulardan oluşan toplam 16 madde karara bağlandı.

Meclis oturumu, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü yeniden bir araya gelmek üzere sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *