İstanbul
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7000 %0.16
37,3546 %0.33
104.861,73 %2.586
3.182,98 0,88
Ara
Muhalif. AJANS Şebinkarahisar’daki hastanenin enerjisinin büyük bölümü GES’ten sağlanıyor

Şebinkarahisar’daki hastanenin enerjisinin büyük bölümü GES’ten sağlanıyor

Şebinkarahisar Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sedat Kesmez: ”Hastanenin günlük elektrik ihtiyacının yüzde 80’inin GES’ten karşılanmasını hedefliyoruz” ”Paneller dolayısıyla otopark, adeta kapalı otopark haline dönüştü. Hem personelin hem de vatandaşın araçları kardan, yağmurdan ve güneşten korunmuş olacak”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

GİRESUN (AA) GÜLTEKİN YETGİN Giresun'daki Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nin elektrik ihtiyacının büyük bölümü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteği ile açık otoparkta kurulan güneş enerjisi santralinden (GES) sağlanmaya başladı.

Hastanenin bahçesindeki 2 bin metrekarelik otoparkta "Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi" kapsamında GES kuruldu.

GES, 20 gün önce enerji üretimine başladı.

Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Sedat Kesmez, AA muhabirine, projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteği ile hayata geçirildiğini söyledi.

Bölgenin güneşlenme oranının iyi olması dolayısıyla projenin uygulanmasına karar verildiğini belirten Kesmez, Dünya Bankasından finansman desteği alındığını ifade etti.

Kesmez, GES ile hastanenin elektrik ihtiyacının günlük yüzde 80'inin karşılanmasının hedeflendiğinin altını çizerek, hava şartlarına göre bunun yüzde 100'e kadar çıkacağını, yazın ise daha fazlasının da üretilebileceğini vurguladı.

"Yaklaşık 20 günde 15 ağaç dikmiş gibi olduk"

Bina içindeki aydınlatma armatürlerinin LED ile değiştirildiğini belirten Kesmez, "Isıtma ve soğutma sistemlerindeki klima santrallerimiz de akıllı sayaçlarla daha modern bir hale getirildi. Böylelikle hastanemiz enerjiyi verimli kullanma adına bölgemizde ilk olacak." dedi.

Kesmez, GES'in çatı yerine otoparka kurulmasının tercih edildiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Binamız hem yüksek hem de GES panellerinin dönem dönem temizliği gerekecek. İş gücü kaybı ve güvenlik nedeniyle çatıya kurmayı düşünmedik. İkinci bir avantajı da paneller dolayısıyla otopark, adeta kapalı otopark haline dönüştü. Hem personelin hem de vatandaşın araçları kardan, yağmurdan ve güneşten korunmuş olacak. Böyle de bir avantajımız da oldu. Sistemin temizliği ve bakımı daha kolay olacak."

Sistemin çevresel etkilerine de değinen Kesmez, "Elektrik üretimine başlanılmasıyla yaklaşık 20 günde 15 ağaç dikmiş gibi olduk. Karbondioksit salınımının yüzdelik değerlerinde de bir düşüş var. Sonuçta verimli bir enerji kullanıyoruz. Bölgemizdeki güneşten en güzel şekilde faydalanmış olacağız." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *