İstanbul
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6989 %0.14
37,3159 %0.2
103.215,15 %0.327
3.182,57 0,87
Ara
Muhalif. AJANS Türk İHA’lara Afrika’da insani yardım görevi

Türk İHA’lara Afrika’da insani yardım görevi

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen 80 dakika havada kalabilen ZD100 ve 20 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip ZD200, Afrika’ya ihraç edildi İnsansız hava araçları, afet durumlarında arama kurtarma çalışmaları ve kritik noktalara kargo sevkiyatı gibi görevlerde kullanılacak

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) GÖKSEL YILDIRIM Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız hava araçları (İHA) ZD100 ve ZD200, Afrika'da insani yardım operasyonları için göreve başladı.

İHA teknolojilerinden Türkiye'de geliştirilen çözümler yurt içinde ve dışında yeni görevler üstleniyor.

Döner kanatlı ve değişken hacimli insansız hava araçlarıyla dikkati çeken Zyrone Dynamics, iki farklı ürünle ihracat başarılarına yeni bir halka ekledi. Bu kapsamda döner kanatlı insansız hava araçları ZD100 ve ZD200, Afrika'daki bir ülkeye ihraç edildi. Bu kapsamda, insansız hava araçları, afet durumlarında arama kurtarma çalışmaları ve kritik noktalara kargo sevkiyatı gibi hayati görevlerde kullanılacak.

ZD100 ve ZD200, sahip oldukları teknik özellikler ve geniş uygulama alanlarıyla öne çıkıyor. ZD100, 80 dakika uçuş süresi, 3 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesi ve saatte 130 kilometre hızıyla sınıfındaki araçları geride bırakıyor. Kompakt ve kullanıcı dostu tasarımı, yüksek performansı ile tercih edilen ZD100, monokok karbon gövdesi sayesinde dayanıklı ve zorlu hava koşullarına uyumlu şekilde farklı coğrafya ve şartlarda başarıyla görev yapabiliyor.

ZD200 ise daha geniş kapsamlı görevler için tasarlanmış bir model olarak dikkati çekiyor. Maksimum 20 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip ZD200, 10 kilogram yükle 25 kilometreyi aşan uçuş menziline ulaşıyor. ZD200, kritik altyapı denetimlerinden kıyı şeridi haritalama ve maden gözetimine kadar birçok farklı alanda kullanılabiliyor. Modüler yapısı, özel ekipman entegrasyonunu kolaylaştırarak termal kameralar, LIDAR sensörleri ve çevresel izleme cihazları ile donatılmasına imkan tanıyor. Dayanıklı karbon gövdesi ve saatte 40 kilometreye kadar rüzgar direnci ile zorlu çevre koşullarında güvenilir bir seçenek sunuyor.

Global pazarda emin adımlar

Zyrone Dynamics Kurucu Ortağı Murat Kanber, AA muhabirine, İHA'ların kullanımının farklı alanlarda yaygınlaştığını ve çeşitli ülkelerde bu teknolojilerden yararlanmak için arayışlar olduğunu söyledi.

Geliştirdikleri hava araçlarıyla yurt içinden ve dışından gelen talepleri karşıladıklarını, geçen yıl çeşitli teslimatlar yaptıklarını anlatan Kanber, şöyle konuştu:

"Daha önce Hindistan’a gerçekleştirdiğimiz ZD100 teknoloji ve ürün ihracatlarının ardından ZD100 ve ZD200 model hava araçlarımızın Afrika coğrafyasına ihracatını gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Araçlarımız görev yaptıkları bölgelerde özellikle afet sonrası arama kurtarma, medikal destek ve kritik kargo taşımacılığı gibi alanlarda başarıyla kullanılıyor.

Zyrone Dynamics'in bu ihracatı, teknolojik kabiliyetlerimizi global ölçekte gösterirken, afet bölgelerindeki insani yardım çalışmalarına katkıda bulunma misyonumuzu da pekiştiriyor. Ayrıca ZD200’ün esnek ve ileri düzeydeki entegrasyon kapasitesiyle, doğal kaynakların korunmasından kritik altyapının izlenmesine kadar pek çok farklı sektöre katma değer sağlayacak yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

Farklı coğrafyalarda görev yaparak elde edilen tecrübeyle daha performanslı ve daha güvenli hava araçları geliştirme açısından önemli kazanımlar elde ediyoruz. Amacımız performans ve yeteneklerini artırdığımız araçlarla kullanıcıların değişen ihtiyaçlarına cevap vermek. Bunu başarıyla yaptıkça yurt dışı talebin de arttığını görüyoruz. Bugüne kadar teslimatını yaptığımız yurt dışı talepler dışında farklı coğrafyalarda çeşitli görüşmelerimiz de var. Sınıfından dünyada en iyiler arasında yer alan ürünler geliştirdiğimizi biliyoruz. Bu güvenle global alanda önde gelen, tercih edilen bir çözüm ortağı olmak için emin adımlarla ilerliyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *