Nazım Ustadan Kuzu Etli Arpa Şehriye Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Etli Arpa Şehriye nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kuzu Etli Arpa Şehriye tarifi.


Kemikli kuzu eti (120 gramlık parçalara ayrılmış)
3 su bardağı arpa şehriye
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
4 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
4 su bardağı kaynar su (veya et suyu) 

Yapılışı
Etleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alıp 90 dakika pişirin ve süzün. Et suyunu pilavda kullanmak üzere bir kenara ayırın. Etleri sırayla tepsiye dizin, şehriyeyi de üzerine boşaltıp düzgünce yayın. Domatesleri üzerine kapak gibi kapatın, biberleri yayın, baharatlarla suyu da ilave edip üzerini yağlı kağıtla kaplayın. Önceden180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırında 15 dakika daha bekletip, sıcak servis yapın. 

İLGİLİ HABERLER