© Muhalif 2024

Özgür Özel'den Erdoğan'a teğmen tepkisi: Çok manidar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere tepki göstererek, "Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz” ifadelerini kullanmasına CHP lideri Özel'den yanıt geldi. Özel, Erdoğan'ın 8 gün sonra tepki göstermesini 'manidar' olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin kullandığı "Ordumuzun yıpratılmasına izin verilmeyiz. Bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kimlere çektiniz! Gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek" ifadelerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar” ifadelerini kullandı.

“8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!”

 

8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. 

Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. 

Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin…

— Özgür Özel (@eczozgurozel) September 7, 2024

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER