İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. ARAŞTIRMA Günde bir fincan kahve içmek Kovid-19 riskini yüzde 10 azaltabilir

Günde bir fincan kahve içmek Kovid-19 riskini yüzde 10 azaltabilir

Yapılan bir araştırmaya göre kahve tüketiminin Kovid-19 ile mücadele konusunda yardımcı olabileceğini gösterdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Amerika'da bulunan Northwestern Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre; günde en az bir fincan kahve tüketimi Kovid-19 riskini yüzde 10 oranında azaltma şansına sahip.

Araştırma ekibinin bir parçası olan Northwestern Üniversitesi koruyucu tıp profesörü Marilyn Cornelis, WebMD'ye yaptığı açıklamada kahveyi koronavirüse karşı etkili kılan şeyin kafein yerine polifenoller ve klorojenik asit olduğu görüşünde:

"Alternatif olarak, benzersiz olan ve onu çaydan farklı kılan şey kahvenin diğer bileşenleri olabilir. Örneğin, çay genellikle flavonoidler açısından zengindir. Oysa kahvede daha çok polifenoller, özellikle de klorojenik asit vardır ve bu aslında kahvenin nispeten benzersiz bir bileşenidir. Kahve, daha önce koronavirüsle ilgili olmayan diğer hastalıklarla ilişkilendirildi, ancak bu ilişkiyi de yürütüyor olabilir."

Koronavirüs gibi hastalıklara karşı direnç oluşturma konusunda beslenmenin de önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Cornelis, "Bir kişinin beslenmesi bağışıklığı etkiler. Ve bağışıklık sistemi, bireyin koronavirüs dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklara duyarlılığı ve tepkisinde kilit bir rol oynar" ifadelerini kullandı.

California'daki Loma Linda Üniversitesi'nde koruyucu tıp uzmanlığı programı başkanı Dr. Karen Studer de, Health News Tribune'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Çoğunlukla meyve, sebze ve tahıllardan oluşan bitki bazlı beslenmek sizi birçok hastalıktan koruyacaktır. Bu heyecan verici çünkü koronavirüs gibi bulaşıcı hastalıklar için de geçerli gibi görünüyor"

(Sputnik)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *