İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4848 %0.01
36,6914 %0.27
3.493.600 %2.056
3.065,56 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK ARAŞTIRMA Kahve içmek ölüm riskini azaltıyor

Kahve içmek ölüm riskini azaltıyor

Çinli bilim insanları, 171.000’den fazla katılımcının yer aldığı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada kahve içen bireylerin ölüm riskinin içmeyenlere göre çok daha az olduğu ortaya çıkarıldı.

Günümüzde kahve, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Pek çok insan sabahları uyandığında, iş yerinde ve hatta dışarıya çıktığında kahve tüketiyor. Daha önceleri araştırmacılar ve bilim insanları kahvenin insan ömrünü uzattığını açıklamış ve ne kadar kahve içmemiz gerektiğini belirtmişti. Yine kahve tüketiminin kadınlarda rahim kanseri riskini azaltabileceği ortaya çıkmıştı.

Bu kez Çinli bilim insanları, İngiltere’deki bir araştırma merkezinin de yardımıyla kahve içen ve içmeyen bireylerle bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre kahve tüketen bireylerin, tüketmeyenlerden 'daha uzun yaşaması' muhtemel.

Uzun yaşamak için acı kahve içmenize gerek yok

171.000 katılımcıyla birlikte araştırmalar düzenleyen Guangzhou’daki Güney Medikal Üniversitesi bilim insanları, 7 yıllık araştırmanın sonucunda, günde 1.5 ila 3.5 fincan arası kahve içenlerin ölüm riskinin içmeyen bireylere göre büyük ölçüde azaldığını açıkladı.  Farklı diyetler uygulayan ve farklı kahve tüketen bireylerde de aynı sonuçların gözlemlendiği belirtildi.

Bilim insanları, şeker ve diğer tatlandırıcılar kullanarak kahve içen bireylerde ölüm riskinin %16 ila %21 arasında azaldığını belirtti. Şekersiz kahve içen katılımcılarda ise bu oran %29 ila %31 oranlarına kadar çıkabiliyor. Araştırmacılar ayrıca kalitesiz kahve ve tatlandırıcı kullanımının bu oranları ciddi miktarda azalttığını da belirtti.

Kültürümüzde önemli bir yeri olan kahve, şu anda dünyanın en popüler içeceği olarak biliniyor. Pek çok araştırma kahvenin onlarca faydası olduğunu ortaya çıkardı. Ancak unutmayın ki fazla kahve tüketiminin faydadan çok zararı var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *