İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7658 %0.04
37,3895 %-0.39
102.575,56 %-0.5
3.153,57 0,09
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Astronotlar uzayda mahsur mu kaldı?

Astronotlar uzayda mahsur mu kaldı?

Okunma Süresi: 2 dk

Boeing'in yeni Starliner uzay aracını test eden iki astronotun 8 günlük sürecin sonunda Dünya'ya geri dönmesi bekleniyordu ancak astronotların Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) kalacağı duyuruldu. 

Geminin Dünya'ya dönüşü, iticilerdeki sorunlar ve helyum gazı sızıntıları nedeniyle zaten gecikmişti. NASA, astronotlarını ne zaman eve getireceğine karar vermeden önce teknik sorunlar üzerinde üst düzey bir inceleme yürüttüklerini açıkladı. 

Starliner, küçük bir helyum gazı sızıntısına rağmen 5 Haziran'da fırlatıldı Helyum, uzayda manevra yapmak ve Dünya atmosferine yeniden girmek için yavaşlamak için kullanılan itici sistemlere itici güç itmek için kullanılıyor. 

Nasa, daha önceki açıklamalarında sızıntıların astronotlar için herhangi bir güvenlik riski oluşturmadığını belirtmişti. 

Gerçekleştirilen üst düzey toplantıların ardından NASA, planlanan geri dönüşün Temmuz ayına ayarlanması gerektiği sonucuna vardı ve kararın neden değiştirildiğine ilişkin ek bilgi vermedi. 

Uzay ajansı, astronotların mahsur kalmadığını ve Starliner'ın ISS'de acil bir durumda Dünya'ya dönme sertifikasına sahip olduğunu vurguladı.

Roket tahrik sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir İngiliz şirketi olan Rocket Engineering'in başkanı Dr. Adam Baker, fırlatmanın gerçekleştirilmesine ilişkin konuşarak, "Her şeyi fazla mükemmelleştirmeye çalışmanın çok uzun sürmesi, çok pahalı olması ve bunun sonucunda da kamusal ve siyasi desteğin kaybolması riski var. Bu yüzden fırlatmanın nedenini anlıyorum" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *