İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. DÜNYA 170 yıl sonra ilk kez: Reuters'a kadın eli değdi

170 yıl sonra ilk kez: Reuters'a kadın eli değdi

Uluslararası haber ajansı Reuters, Alessandra Galloni'nin yeni genel yayın yönetmeni olarak devralacağını ve 170 yıllık tarihinde küresel haber ajansının başına geçen ilk kadın olacağını duyurdu.

Okunma Süresi: 2 dk

47 yaşındaki Alessandra Galloni, "yetenekli, kendini adamış ve ilham verici gazetecilerle dolu birinci sınıf bir haber odasına liderlik etme" fırsatının onu çok "heyecanlandırdığını" ifade etti. 

Thomson Reuters başkanı ve CEO'su Steve Hasker ise, "Dünyanın bağımsız, tarafsız gazeteciliğe şiddetle ihtiyaç duyduğu bir zamanda, tüm müşterilerimiz için sınırları zorlama ihtiyacını ciddiye alıyoruz. Alessandra tam da bunu yapacak." ifadelerini kullandı. 

YENİLENMİŞ WEB SİTESİ

Reuters'ın başlıca rakipleri arasında Bloomberg News, Associated Press, Fransa merkezli haber ajansı AFP ve görsel içerik sağlayıcısı Getty Images yer alıyor.

Reuters, etkinlik işine ek olarak başka büyüme fırsatları da arıyor. Profesyonelleri hedeflemesi ve sonunda içerik için ücret almaya başlaması beklenen yenilenmiş bir WEB sitesinin yaklaşan lansmanı bunlar arasında öne çıkıyor.

Bianet'te yer alan habere göre; McCabe, tüketicileri içerik için ödeme yapmaya ikna etmenin zor olduğunu, çünkü "Reuters, birçok insanın tanıdığı ancak sezgisel olarak gitmediği bir marka olduğunu" söyledi.

CEO Hasker, meslektaşlarına Reuters'ı şirketin diğer bölümleriyle daha bütünsel hale getirmek istediğini söyledi. Bu amaçla, haber odası kısa süre önce yasal raporlama kadrosuna eklendi.

REUTERS HAKKINDA

Reuters, dünya çapında gazetelere ve uydu yayınlarına yolladığı haber raporları ile tanınan, merkezi Londra'da bulunan haber ajansı.

Şirket temelde borsalardan finansal bilgiler ve ticari ürünlerin bilgilerini tedarik etmeye odaklı olarak kuruldu. 1851 yılında Paul Reuter tarafından Royal Exchange, Londra Britanya'da kuruldu.

Paul Reuter, Kassel'de ticaret eğitimi aldıktan sonra bankacı oldu. Berlin'de bir banker kızı olan Ida Maria Magnus ile evlendi.  Kendine bir yayınevi satın aldı: "Reuter und Stargardt". 1848 devriminde Reuter tehdit altına girince Londra'ya göç etti. Kısa bir süre sonra Reuter'ın haber ajansı büyük bir başarı elde etti.

GALLONİ KİMDİR?

Dört dil konuşan (İspanyolca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca) İtalyalı Galloni, kariyerine Reuters'ın İtalyanca servisinde başladı ve ajansa 2013 yılında Güney Avrupa bürosunun editörü olarak katıldı ve daha sonra küresel yönetici editörü oldu.

Ajans dışında kaldığı süre boyunca, New York, Londra, Paris ve Roma'daki Wall Street Journal'da iş ve ekonomi alanlarında uzmanlaşarak 13 yıl çeşitli pozisyonlarda çalıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *