İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9943 %0.27
37,4369 %0.06
96.819,80 %0.131
3.308,56 0,37
Ara
Muhalif. DÜNYA Eyfel Kulesi’nde ışıklar erken söndürülecek

Eyfel Kulesi’nde ışıklar erken söndürülecek

Paris’te tüm belediye binaları 23 Eylül’den itibaren yerel saat ile 22.00’de ışıklarını kapatacak

Okunma Süresi: 2 dk

  Paris Belediyesinin enerji tasarrufu planı kapsamında aldığı yeni kararlarla birlikte, Eyfel Kulesi ışıklarının saat 23.45’te söndürüleceği bildirildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris’in enerji tasarruf planı hakkında Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

Hidalgo, enerji krizinin ülkenin geri kalanı gibi Paris’i de etkilediğini belirtti.

2014 yılından bu yana ekolojik geçiş için 10 milyar avro yatırım yaptıklarını aktaran Hidalgo, yüzde 10 enerji tasarrufu sağlamak adına ilk adımların atılmasını gerektiğine işaret etti.

Hidalgo, bu kapsamda, tüm Paris belediye binalarının ışıklarının yerel saat ile 22.00’de söndürüleceğini, ancak Parislilerin güvenliği açısından sokak lambalarının ışıklarının açık kalacağını açıkladı.

 Eyfel Kulesi’nin ışıkları erken söndürülecek

Paris Belediye Başkanı, halihazırda gece saat 01.00’a kadar ışıkları yanan Paris’in sembolü olan Eyfel Kulesi’nin ışıklarının da saat 23.45’te söndüreceğini ifade etti.

Yaşlı bakımevleri, kreş ve benzeri kamu binaları istisna olmakla birlikte, diğer tüm kamu binalarının sıcaklıklarının kademeli olarak düşürüleceğini aktaran Hidalgo, idari kurumlara ait binaların bu kış bir ay geç ısıtılmaya başlayacağını anımsattı.

Hidalgo, genel seferberlik olması gerektiğini vurgulayarak, enerji tüketiminin yüzde 96’sının belediye hizmetlerine ait olmadığının altını çizdi.

Fransız basını Paris’te kamu binalarını ışıklarının erken söndürülmesine yönelik adımın 23 Eylül’den itibaren yürürlüğe gireceğini ve Paris’in tüm bölgelerindeki belediye binaları, belediye bağlı müzeleri ve yaklaşık 52 metre uzunluğundaki Saint-Jacques Kulesini de kapsadığını aktardı.

Başkentin yüzme havuzlarındaki sıcaklığın bir derece düşürüleceği kaydedildi.

Hidalgo, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Paris’teki kamu binalarının sıcaklığının 19 dereceden 18 dereceye düşürüleceği söyledi. (AA)

Kaynak: T24

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *