İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8893 %-0.06
37,3561 %-0.15
96.569,00 %-1.006
3.287,72 -0,51
Ara
Muhalif. GÜNDEM DEM Parti Esenyurt eş başkanları tahliye edildi

DEM Parti Esenyurt eş başkanları tahliye edildi

DEM Parti Esenyurt İlçe Eş Başkanları Rojda Yılmaz ve Abdullah Arınan hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davada, mahkeme tahliye kararı verdi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Eş Başkanları Rojda Yılmaz ve Abdullah Arınan hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

“Silahlı terör örgütü PKK’ya üye olmak” ve “Terör propagandası yapmak” suçlamalarıyla 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisleri istenen sanıklar, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklar ve avukatları, isnat edilen eylemlerin siyasi parti faaliyeti olduğunu savunarak tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, cezaevinde geçirdikleri süreyi dikkate alarak Yılmaz ve Arınan’ın tahliyesine karar verdi.

Savcılık ise sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk hallerinin devamını istemişti. Dava, eksik hususların giderilmesi için 6 Mayıs’a ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *