İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9122 %0
37,3986 %-0.01
97.177,84 %-0.99
3.304,04 -0,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Fransa’daki OECD merkezinde ”Türk mutfağı” tanıtıldı

Fransa’daki OECD merkezinde ”Türk mutfağı” tanıtıldı

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Fransa'nın başkenti Paris'te Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Merkezinde "Türk mutfağı" etkinliği düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) katkılarıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında OECD bünyesinde Türk mutfağı tanıtıldı.

Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Kerem Alkin ve eşi Eser Alkin'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Gülnur Aybet ve OECD nezdinde Japonya, Fransa, Avrupa Birliği (AB) ve Güney Kore başta olmak üzere birçok ülkenin daimi temsilcileri ve OECD bünyesinde çok sayıda çalışan üst düzey sekretarya mensupları katıldı.

Türkiye'nin tanıtım videolarının da yer aldığı etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabı tanıtıldı.

Etkinlikte, davetlilere, Türk mutfağından zeytin yağlı yaprak sarması ve içli köfte gibi örnek lezzetlerin yanı sıra asırlık Türk kahvesi ikram edildi.

Etkinliğinin açılışında konuşan Kerem Alkin, bu yıl ilki düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında eşsiz Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin Türkiye'de ve dünya genelinde tanıtıldığını ifade etti.

Alkin, Türk mutfağının, köklerini Anadolu'dan alan ve Selçuklu ve Osmanlı Saraylarının izlerini de taşıyan devasa bir mirasın meyvesi olduğunu söyledi.

Konuşmasında Alkin, Türk mutfağının sağlıklı ve israftan kaçınan yönlerine de değindi.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *