BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler.
1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nin başında Diktatör Rafael Trujillo vardı. Trujillo’nun diktatör yönetimi 1930’larda başlamıştır. Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadeleyi ise Dominik Cumhuriyeti'nin Cibas bölgesinde dünyaya gelen ve Mirabal Kardeşler olarak tanınan üç kız kardeş Patria, Minerva ve Maria Teresa sürdürmüştür. Patria 1960 yılının haziran ayında Clandestine Hareketini kurmuş ve diğer kız kardeşler de bu harekete katılmıştır. Sembol haline geldikleri diktatörlük karşıtı mücadelelerinin çeşitli zamanlarında ağır baskılara maruz kaldılar ve hapis cezalarına çarptırıldılar.
1960 yılının Kasım ayı başlarında Trujillo ülkede iki tehlikenin varlığından söz etti: Kilise ve Mirabal Kardeşler!
25 Kasım 1960'a gelindiğinde ise üç kız kardeş cinsel saldırıya uğratılarak öldürüldü.
Resmi açıklama ise “araba kazasında" öldükleri şeklindeydi.
Mirabel kardeşlerin katledilmelerinin bir yıl sonrasında Trujillo karşıtı hareket, diktatörlüğün sona ermesini sağladı.
1981’de Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın Kurultayı; 25 Kasım’ı “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul etti.
1999 yılında ise Birleşik Milletler bu günü kadına Yönelik Şiddete karşı Ulusal Mücadele Günü ilan etti.