İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1047 %0.17
37,4912 %0.28
96.333,63 %-2.005
3.358,66 0,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Kremlin: Putin ve Erdoğan 2 Ağustos'ta görüşecek

Kremlin: Putin ve Erdoğan 2 Ağustos'ta görüşecek

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti tarihinin henüz belli olmadığını, Rus liderin 2 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşeceğini ifade etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında Putin'in Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyaretin tarihinin belli olup olmadığına dair sorular aldı.

Peskov, "Devlet Başkanı Putin'in bu soruya yanıt verdiği evvelsi günden bu yana hiçbir şey değişmedi. Putin'in de söylediği gibi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Çarşamba günü bir telefon görüşmesi planlanıyor" dedi.

Putin, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'la Çarşamba günü telefonda görüşeceklerini belirtmişti.

'Suudi Arabistan'daki Ukrayna görüşmelerini takip edeceğiz'

Suudi Arabistan'da Ukrayna'da çözüm için düzenlenecek görüşmeleri takip edeceklerini belirten Peskov, organizatörlerin hangi amaçlar taşıdığını ve neler planladığını tamamen anlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Peskov, Kremlin'in barışçıl çözüme katkı sunmaya yönelik bu tür girişimleri her zaman olumlu bulduğunu defaatle açıkladığını da anımsattı.

'NATO'nun Kiev'e verdiği milyarlarca dolarlık kaynaklar etkisiz kullanılıyor'

Ukrayna ordusunun karşı saldırısının başarısız olduğuna dikkat çeken Peskov, NATO ülkelerinin Kiev rejimine gönderdiği milyarlarca dolarlık kaynakların etkisiz biçimde harcandığını ve amaçsızca kullanıldığını vurguladı.

Kremlin Sözcüsü, Kiev rejiminin hiçbir başarısı bulunmadığının ve son derece zor bir durumda bulunduğunun altını çizerek özel askeri harekatın sürdüğünü ve karşı saldırının Kiev'in düşündüğü gibi bir sonuç vermediğini söyledi.

'ABD'nin Ukrayna politikası bölünmez güvenlik tezine aykırı'

Washington ve Kiev'in gelecek hafta ikili güvenlik garantileriyle ilgili görüşmelere başlayacak olmasını da değerlendiren Peskov, ABD'nin Ukrayna'da izlediği ve Kiev'in güvenliği için Moskova'ya zarar verdiği politikanın bölünmez güvenlik teziyle çeliştiğini kaydetti.

Rusya'nın görüşmeleri takip edeceğini belirten Peskov, "Kısa süre önceki NATO Zirvesi'ni hatırlarsanız, G7 ülkeleri Ukrayna için ikili düzeyde güvenlik garantileri sunacaklarını açıklamıştı. Bunlar, bölünmez güvenlik teziyle çelişiyor. Ukrayna'nın güvenliğiyle konular üzerindeki çalışmalar fiilen sürüyor. Fakat bu yapılırken ülkemizin güvenliğine zarar veriliyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *