İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6599 %0.01
37,3130 %0.38
105.363,70 %0.707
3.159,00 -0,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Merkel, Çin aşısının DSÖ'de konuşulmasını istedi

Merkel, Çin aşısının DSÖ'de konuşulmasını istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den koronavirüs salgınına karşı Çin aşısı hamlesi geldi. Merkel, koronavirüs ile mücadele kapsamında Çin'in geliştirdiği aşının, Dünya Sağlık Örgütü'nde (DSÖ) şeffaf bir şekilde konuşulmasını istedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Çin'in geliştirdiği aşının, Dünya Sağlık Örgütü'nde şeffaf bir şekilde konuşulmasını istedi.

Başbakan Merkel, çevrim içi düzenlenen Almanya-Çin Hükümetlerarası İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kovid-19 salgını pek çok ölüme sebebiyet verdi. Toplumlar ve ekonomiler için gerçekten zor bir sınama. Bu salgını ancak birlikte kontrol altına alabiliriz. Çin ve Almanya bunda önemli bir rol oynayabilir" dedi.

Angela Merkel, virüse karşı mücadelenin önemine dikkati çekerek salgına karşı savaşı kazanmak için en azından DSÖ'de, Çin'in aşı üretimi ve aşıların karşılıklı tanınması hakkında açık ve şeffaf bir şekilde konuşulması gerektiğini vurguladı.

Alman Şansölye, Çin ile partner olmanın aynı zamanda zor konuların ele alınabileceği ve her şeyin masaya koyulabileceği anlamına da geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İnsan hakları konusu geleneksel olarak tartışmalarımızda rol oynuyor. Örneğin özellikle Hong Kong'daki durumu düşündüğümüzde bununla ilgili fikir ayrılıkları mevcut. Şimdiye kadar her zaman bu sorunları da çözmeyi başardık. İnsan hakları diyaloğunu bir an önce yeniden başlatabileceğimizi görmek isterim. İkimizin de bu konuları konuşması yeterli değil, özellikle adalet bakanları ile masaya derinlemesine geri dönülmesi gerekiyor".

Çin Başbakanı Li Kıçiang ise Çin ve Almanya'nın bazı konularda görüş ayrılıklarına sahip olduğunu kabul ederek "Benim fikrim şudur; her iki taraf da diğer tarafın temel çıkarlarına ve önemli endişelerine saygı duyduğu ve içişlerine müdahalede bulunmama temelinde iletişim kurduğu sürece, güveni artar, güvensizlik ortadan kalkar. Farklılıkları azaltmak ve iş birliğine odaklanmak, sorunsuz diyalog ve iş birliği için uygun koşullar yaratabiliriz" dedi.

Çin ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının, gelecek sene 50. yıl dönümü olacağına işaret eden Li, "Her iki taraf da iki ülke arasındaki geniş ortak menfaatler açısından kesintileri ortadan kaldırmalı ve dürüst davranmayı kabul etmelidir. Burada gereksiz aksaklıkları ortadan kaldırmalı ve kazan-kazan iş birliğine bağlı kalınması gerekir. O zaman ilişkilerimiz sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *