İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1047 %0.17
37,4912 %0.28
96.333,63 %-2.005
3.358,66 0,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Tunus Cumhurbaşkanı Said, Ahmed Hachani'yi başbakan olarak atadı

Tunus Cumhurbaşkanı Said, Ahmed Hachani'yi başbakan olarak atadı

Okunma Süresi: 2 dk

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kays Said'in görev süresi dolan Najla Bouden'in yerine Ahmed Hachani'yi Başbakan olarak atadığı duyuruldu.

Tunus Merkez Bankası'nda insan kaynakları direktörü olarak görev yapan Hachani'nin atanması ülkede derinleşen ekonomik ve sosyal krizin ortasında gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı son haftalarda defalarca yetkilileri ve hükümeti suçlayarak, sık sık yaşanan su ve elektrik kesintileri de dahil olmak üzere sorunları ve kötü kamu hizmetlerini ele almak için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

Anayasal yemini ettikten sonra Hachani'ye konuşan Said, "Vatanımızı, devletimizi ve iç barışı korumak için... üstesinden gelmemiz gereken büyük zorluklar var" dedi.
Saied, "Halkımızın iradesini ve arzu edilen adaleti sağlamak ... ve ulusal onuru elde etmek için çalışacağız" diye ekledi.

Said, Bouden'i yaklaşık iki yıl önce, Başbakan Hichem Mechichi'yi görevden alıp Temmuz 2021'de neredeyse tüm yetkileri kontrol altına aldıktan ve muhalefetin darbe olarak nitelendirdiği bir hareketle Parlamentoyu feshettikten sonra başbakan olarak atamıştı.

Ancak Bouden hükümeti, ekmek, un, şeker, pirinç ve kahve gibi birçok emtianın kıtlığına neden olan ciddi bir mali kriz nedeniyle Tunus'un dış borçlarını ödeyemeyeceği korkuları arasında ekonomik ve sosyal krizi çözmekte başarısız oldu.

Bouden hükümeti, Uluslararası Para Fonu'ndan 1.9 milyar dolar kredi alabilmek için ekonomik reform programını desteklerken, Said gıda ve enerji sübvansiyonlarının kesilmesini içeren reformları reddederek bunun ciddi sosyal gerilimlere yol açabileceğini söylemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *