İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8940 %-0.05
37,2954 %-0.29
98.452,22 %-0.115
3.299,73 -0,15
Ara
Muhalif. DÜNYA Ukrayna’dan gelen tahıl yüklü gemide denetleme başladı

Ukrayna’dan gelen tahıl yüklü gemide denetleme başladı

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri, Lübnan’a gitmek üzere Ukrayna’dan hareket eden ve dün akşam saatlerinde İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine demirleyen tahıl yüklü Razoni gemisinde incelemelerde bulunuyor.

Okunma Süresi: 1 dk

22 Temmuz’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan ”Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” kapsamında Odessa Limanı’ndan Lübnan’ın Tripoli Limanı’na doğru yola çıkan Sierra Leone bayraklı, 27 bin ton mısır taşıyan ”Razoni” adlı gemi, dün saat 21.00 sıralarında kendisine Rumelifeneri açıklarında tahsis edilen alana demirledi.

Geminin seyrini ve takibini yapan merkezde görevli müşterek denetleme timi, Mileva ve Gözcü-1 isimli servis botlarıyla gemiye hareket etti. Saat 10.40’da gemiye ulaşan heyet, anlaşma kapsamında mutabık kalınan usul ve esaslar doğrultusunda söz konusu ticari gemide incelemelerde bulunuyor.

Gemi, müşterek kontroller sonucunda temsilcilerden onay alınmasının ardından İstanbul Boğazı’ndan geçerek Lübnan’a doğru hareket edecek.

Ukrayna’dan gelen tahıl yüklü gemide denetleme başladı

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da ”Müşterek Denetleme Timi, İstanbul Boğazı Karadeniz girişinde demirleyen mısır yüklü Razoni kuru yük gemisine ulaştı ve gemide denetleme faaliyeti başladı.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, Müşterek Denetleme Timi’nin gemiye çıkışına ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *