İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5207 %0.24
38,0279 %0.03
84.718,70 %-0.292
3.344,25 -0,65
Ara
Muhalif. DÜNYA Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği Tempi tren faciasının yıl dönümünde ortalık karıştı

Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği Tempi tren faciasının yıl dönümünde ortalık karıştı

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasının ikinci yıl dönümünde, 57 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı facianın protesto edildiği geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Atina'nın merkezi Syntagma Meydanı'nda gerçekleşen gösterilerde, kazada hayatını kaybedenlerin anısına özel olarak tasarlanmış tişörtlerin giyilmesi dikkat çekti. Protestocular, kazanın sorumlularının hesap vermesi ve benzer faciaların yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

28 Şubat 2023 gecesi meydana gelen kaza, Atina’dan Selanik’e seyir halinde olan bir yolcu treni ile Larisa yakınlarında ilerleyen bir yük treninin çarpışması sonucunda gerçekleşti. Çarpışma sonucunda trenin ilk iki vagonu büyük hasar gördü ve içerisinde birçok üniversite öğrencisi bulunmaktaydı.

Yapılan incelemede, kazanın insan hatası, yetersiz bakım ve personel eksikliği gibi faktörlerden kaynaklandığı belirlendi. Yunanistan Hava ve Demiryolu Kazaları Araştırma Kurumu, güvenlik açıklarının henüz kapatılmadığını ve önceki uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını vurguladı.

Protestolar Yunanistan Genelinde ve Avrupa'da Yayıldı

Tempi kazasında hayatını kaybeden ailelerinin de katıldığı protestolar, Atina'nın yanı sıra Selanik, Yanya, Patras, Larissa gibi çeşitli Yunan şehirlerinde gerçekleşti. Aynı zamanda Avrupa genelinde, Brüksel, Roma, İngiltere'nin farklı şehirleri de dahil olmak üzere 346 şehirde protesto gösterileri düzenlendi.

Başbakan Miçotakis, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek kazanın sorumlularının adalet karşısına çıkarılması gerektiğini belirtti. Miçotakis, hükümetin demiryolu güvenliği konusunda daha etkili adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Yapılan soruşturmada, demiryolu güvenlik sistemlerinin kurulması için ayrılan milyonlarca euroya rağmen, yolsuzluk ve bürokrasi sebebiyle projelerin tamamlanamadığı ortaya çıktı. Ayrıca, yük treninin kazaya karışan kaçakçılık şebekesi tarafından kullanılmış olabileceği iddiaları da gündeme geldi.

Kazanın Nedeni Belirsizliğini Koruyor

Patlamanın sebebi net olarak belirlenememiş olsa da, yapılan simülasyonlar bilinmeyen bir yakıtın varlığına işaret etti. Ayrıca, kaza mahallinin mühürlenmemesi nedeniyle önemli kanıtların kaybolabileceği endişeleri de bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *