İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4667 %-0.05
36,5241 %-0.22
3.501.531 %2.297
3.071,15 0,58
Ara
MUHALIF GAZETECILIK EĞİTİM Fujitsu, eğitim ve çalışan destek programlarında dünya lideri

Fujitsu, eğitim ve çalışan destek programlarında dünya lideri

Fujitsu, Uluslararası Baş Ağrısı Derneği Küresel Hasta Savunuculuğu Koalisyonu (IHS-GPAC) tarafından migren konusunda işyeri farkındalığı, eğitimi ve çalışan destek programlarında dünya lideri olarak ödüllendirilen ilk şirket oldu.

Migren, gerginlik ve diğer pek çok türünü içeren kronik baş ağrısı bozuklukları, günlük yaşam ve iş üretkenliği üzerinde önemli derecede olumsuz bir etkiye sahip. Fujitsu, bu sorunu çözmek amacıyla, baş ağrısı bozukluklarının bilinirliğini ve tedavisini, ayrıca bu tür rahatsızlıklara sahip çalışanlara yönelik önleme programlarını desteklemek amacıyla iş yerindeki çalışanlar için küresel olarak eğitim programları geliştiriyor.
Migren konusunda işyeri farkındalığı, eğitim ve çalışan destek programları alanında öncü olan Fujitsu, yalnızca çalışanlar için değil, çalışanlarının aileleri, müşterileri ve iş ortakları için de baş ağrısına karşı önlemler de dahil olmak üzere genel sağlık önlemleriyle ilgili bilgilerin yayılmasını teşvik ediyor. Fujitsu, bu çabaların daha iyi anlaşılmasını desteklemeyi ve çalışanlara baş ağrısı bozuklukları ve çeşitli sağlık sorunları için gelişmiş destek sağlamaya devam etmeyi öngörüyor.

İşyerlerinde, kronik baş ağrısı bozuklukları, ortak bir anlayış eksikliği nedeniyle önemsizleştirilme eğiliminde. Sonuç olarak, bu rahatsızlıklardan zarar gören birçok çalışan ağrılı baş ağrılarına ve diğer ciddi semptomlara dayanırken çalışmaya devam ederken verimliliği ve yaşam kalitesinde düşüşe neden oluyor. (QOL)

Fujitsu, Haziran 2018'de, Uluslararası Baş Ağrısı Derneği, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Japonya Baş Ağrısı Derneği ile iş birliği içinde Fujitsu çalışanları arasında şirket içi bir anket gerçekleştirdi. Anket, kronik baş ağrısı bozukluklarının çalışmaları üzerindeki etkilerini değerlendirmek için tasarlandı. Ankete katılan 2.500 kişiden % 85'inde baş ağrısı rahatsızlığı vardı. Baş ağrısı rahatsızlığı yaşayanların% 84'ü hiç tedavi görmemişti.  Buna ek olarak, baş ağrısı sorununa bağlı hastalık izni ve daha düşük performans nedeniyle Fujitsu'ya ekonomik kaybın kronik baş ağrısı sorunundan etkilenen çalışan başına yılda yaklaşık 900 USD tespit edildi. Migrenden etkilenenler için bu maliyet daha da yüksekti. (Yaklaşık 2,300 ABD Doları) Tüm çalışanlar için yıllık 197 milyon ABD Dolar, tüm çalışanlara ödenen toplam yıllık maaşın yaklaşık % 1'ini temsil ediyor. Ayrıca, kronik baş ağrısı sorunu olan çalışanların sağlıkla ilgili QOL puanlarının (2) Japonya için ulusal standarttan düşük olduğu ortaya çıktı. Bu, baş ağrısı bozukluklarının günlük yaşam ve iş verimliliği üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor. Fujitsu, bu sorunu çözmek için “FUJITSU Baş Ağrısı Projesi”ni tüm çalışanlar için küresel olarak kullanılabilen bir baş ağrısı sorununu önleme programı olarak başlattı. 

"Fujitsu Baş Ağrısı Projesi"nin Ana Hatları

Fujitsu, 2018 yılında yürütülen ortak çalışmanın sonuçlarına dayanarak (Fujitsu çalışan anketi kronik baş ağrısı bozukluklarının iş üzerindeki etki derecesi üzerine), Fujitsu 2019 mali yılında IHS-GPAC ve Japon Baş Ağrısı Derneği ile iş birliği içinde FUJITSU Baş Ağrısı Projesi'ni geliştirdi. Japonya'daki Fujitsu Group çalışanlarının baş ağrısı bozuklukları hakkında doğru bilgi edinmelerine yardımcı olmak için e-öğrenme programlarından faydalanan baş ağrısı hastaları için video seminerleri, uzmanlarla çevrimiçi baş ağrısı danışmaları ve baş ağrısı egzersizleri düzenledi. Fujitsu, baş ağrısı sorunu olan çalışanlara yardımcı olmak için bu girişimlerle QOL'yi iyileştirmeye ve iş verimliliğini artırmaya çalışıyor ve baş ağrısı rahatsızlığı olan kişilerin rahat ve rahat çalışabileceği bir iş yeri oluşturmayı hedefliyor.

1. Proje dönemi: Temmuz 2019 - Şubat 2022
2. Hedef: yaklaşık 70.000 Fujitsu Group çalışanı
3. İçerik: e-Öğrenme programları ve isteğe bağlı video seminerleri, çevrimiçi baş ağrısı istişareleri vb.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *