İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. EKONOMİ Birleşik Krallık'ta karbondioksit kıtlığından hayvanlar kesilebilir

Birleşik Krallık'ta karbondioksit kıtlığından hayvanlar kesilebilir

Çiftçiler, tedarik zincirindeki yığılma nedeniyle hayvanları itlaf ederek karkasları elden çıkarmaya mecbur kalabilir

Okunma Süresi: 2 dk

Bir çiftlik işletmecisi, mezbahalarda kesim öncesi hayvanları sersemletmeye yarayan karbondioksit gazının tükenmesi sebebiyle kendi hayvanlarını kesmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Ulusal Domuz Birliği başkanı Rob Mutimer, çiftliklerin tedarik zinciri sorunları "tsunamisiyle" karşı karşıya kalması sebebiyle, hükümetin binlerce hayvanın yok edilmesini önlemek için hızla harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Karbondioksit kıtlığı, yan ürün olarak CO2 üreten Britanyalı iki gübre fabrikasının kapanması sonrası yaşanıyor. Fabrika sahipleri kapanma gerekçesi olarak gaz fiyatlarındaki artışa işaret ediyor.

Sorun, kısmen Kovid ve Brexit kaynaklı süregelen işçi eksikliğiyle daha da artıyor. Sonuç olarak mezbahalar öldürdükleri hayvan sayısını halihazırda 4'te bir oranında azalttı. Mutimer, PA'ya "Durum değişmezse tamamen kontrolden çıkacak" dedi.

En sonunda biz çiftçiler kendi hayvanlarımızı kesmek zorunda kalacağız. Bunu besin zinciri için değil, hayvanları işlemek, ayak ve ağızda yaptığımız gibi karkasları elden çıkarmak için gerçekleştireceğiz. Endüstri liderleriyle toplantı gerçekleştiren Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi'nin (Defra) "durumu aktif biçimde ele aldığı" ve çiftçilik sektörü mensuplarıyla günlük konferanslar tertiplemeyi kabul ettiği belirtiliyor.

Mutimer, sektör "sorunlar tsunamisiyle" karşı karşıya kalırken, hükümeti üretim sistemlerinin işlemesinde çiftliklere yardımcı olmaya çağırdı. "Emsalsiz bir talebin" olduğu koronavirüs tecritleri döneminde personelin "gerçekten çok çalıştığını" belirten birlik başkanı, "Ama bunun neticesinde hükümetin ihtiyaç duyduğumuz işgücünü bulmayarak bizi desteklemediğini görmek birçoğumuz için gerçekten incitici" dedi. Çiftçiler sektörün karşılaştığı baskılar altında ezilirken, Britanya domuz endüstrisinin şimdiden 22 bin dişi domuz yitirdiği tahmin ediliyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *