İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4848 %0.01
36,6914 %0.27
3.493.600 %2.056
3.065,56 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK EKONOMİ Ekmeğe zam yapan illere Yozgat da katıldı!

Ekmeğe zam yapan illere Yozgat da katıldı!

Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle fırıncıların talebi üzerine, Yozgat'ta 20 Temmuz’dan itibaren 210 gram ekmek 6,5 TL olacak.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanvekili Eyüp Coşgun, fırıncıların talebi üzerine kentte 20 Temmuz’dan itibaren 210 gram ekmeğin fiyatının 6 lira 50 kuruştan satılmaya başlanacağını açıkladı.

Yozgat’ta girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle fırıncıların talebi üzerine 20 Temmuz’dan itibaren 210 gram ekmek 6,5 TL oldu. Yeni tarife ile 200 gram pide ve yöresel parmak çörek ile simit ve kıymalı pide pişirme fiyatı da zamlandı. Pide ve parmak çörek fiyatı da 5 liradan 7 liraya çıktı. Simidin fiyatı 5 liradan 7 lira 50 kuruşa çıkartılırken, 7 liradan satılacak olan 210 gram kıymalı pide 7 lira 50 kuruştan işlem görecek.

“Maliyetler arttı”

Coşgun, asgari ücrette yapılan artış sonrasında girdi maliyetlerinin de arttığına dikkat çekerek, "Ekmek fiyatlarımız uzun süredir üzerinde maliyetlerle alakalı çalışmalar yapıyorduk. Bildiğiniz gibi işçi maliyetlerimiz artı, sigorta maliyetlerimiz arttı, un son bir ayda iki kere zam yedi. Bütün maliyetlerimiz arttığı için il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere fırıncı esnafımız, esnaf odaları birliğinden bizden talepte bulundular" dedi.

“Zam yapmadan böyle gitmek isteriz”

Coşgun, fırıncıların 200 gram ekmeğe 2 lira 50 kuruş artırılarak 7 liraya çıkartılmasını talep ettiklerini, çevre illerdeki ekmek fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin etkilerini hesaplayarak bir fiyat belirlediklerini söyledi. Coşgun, şöyle konuştu:

"Onların talepleri 7 liraydı. 200 gramdı eskiden şu an 210 gram ekmeğimizi 6,50 lira olarak belirledik. Tarifeler 20 Temmuz Perşembe gününden itibaren geçerli kılınacak. Bunun yanı sıra parmak çörek 210 gram 7 lira, lavaş dediğimiz pide 210 gram 7 lira şeklinde fiyat belirledik. Fırıncımız, esnafımız memnun, fedakârlık yaptılar. Halkımız da bizi hoş görecektir, çünkü maliyetlerimiz arttı. İnşallah hayırlı olur. Bu şekilde de biz tekrar bir sene zam yapmadan böyle gitmek isteriz." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *