İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6577 %0.08
37,1847 %0.06
104.626,69 %-1.971
3.158,75 0,56
Ara
Muhalif. GÜNDEM Adana'ya İstiklal Madalyası önerisi

Adana'ya İstiklal Madalyası önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ‘Kurtuluş Savaşı’na ilham olan Adana’ya ‘İstiklal Madalyası’ verilmesi çağrısında bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Muhalif- Ankara

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) iki kez kanun teklifi sunan Dr. Şevkin, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünde çağrısını yineledi.

“Atatürk, bağımsızlığı  Adana'da tasarladı"

Kurtuluş mücadelesinde kahramanlıkları ile tarihe mal olmuş tüm hemşehrilerini rahmet ve andığını kaydeden, Kurtuluş Savaşı ve Türk Devrimi'nin akışı içerisinde, Adana’nın Atatürk'le bağlantılı birçok gelişme belirten Dr. Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusunu egemenliğine ve bağımsızlığına kavuşturma planının Adana’da tasarladığına işaret etti.
15 Mart 1923 günü Adana'ya ilk geldiğinde "Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur" diyen Atatürk'ün zaferlerle dolu askeri ve siyasi hayatında, Adana'nın özel bir yeri olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Adana'nın gururu, ulusal bağımsızlık ve egemenlik düşüncesinin Atatürk'ün kafasında oluşturduğu bir şehir olmasından kaynaklanmaktadır. Bu gurur ve aynı zamanda mutluluğa eklenen diğer bir gelişme de, büyük zaferden sonra Mustafa Kemal'i ilk bağrına basan şehrin Adana olmasıdır. Atatürk, İstiklâl Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasından ölümüne kadar, Çukurova'ya yedi defa gelmiştir Bu gezilerinde Adana'da kalan sıcak anıları Çukurovalılar ılık yüreklerinde taşımışlardır” dedi.

“ADANA’YA HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKALIM”

5 Ocak 1922’nin anlam ve öneminin daima hatırlanması, hafızalardaki tazeliğini koruması, gelecek nesillere aktarılması adına Adana’ya ‘İstiklal Madalyası’ verilmesi çağrısında ısrarcı olan Dr. Müzeyyen Şevkin, “Şanlı Adana tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında önemli ve ayrı bir yere sahiptir. Bu açıdan bakıldığında Adanalı hemşehrilerimizin de kentine, ülkesine her zamankinden daha çok sahiplenmesi, dostluğu, kardeşliği, huzuru ve barışı elden bırakmaması büyük önem taşımaktadır. Adanamızın geçmişten gelen kadimliği korunmalı, yukarı seviyelere çıkarılmalı ve gelecek kuşaklara daha güzel bir Adana ve Türkiye bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP’li  Dr. Şevkin, Adanalı hemşehrilerinin 5 Ocak Kurtuluş Günü’nü sevgi, coşku ve onurla kutladı.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *