İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. GÜNDEM AK Parti’li Çelik: Polis Akademisindeki 2 bin 146 öğrenciden %98’i FETÖ’cü

AK Parti’li Çelik: Polis Akademisindeki 2 bin 146 öğrenciden %98’i FETÖ’cü

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Polis Koleji ve Polis Akademisi’nde o dönem öğrenim gören 2 bin 146 polis adayından 2 bin 120’si, FETÖ’cü çıktı.

Okunma Süresi: 1 dk

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik, FETÖ'nün siyasi gücü kullanmak için iç güvenlik bürokrasisini ele geçirdiğini kaydetti. Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik içeren teklifin Meclis İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmelerinde konuşan Çelik, Emniyetin amir ihtiyacını karşılamak için kurulan Polis Akademisin’in FETÖ tarafından nasıl ele geçirdiğini rakamlarıyla anlattı.

Öğrencilerden 2.120'sinin terör örgütüne tam bağlı olduğunun ortaya çıktığını beliren Çelik, “Türkiye'nin geleceğiyle ilgili ciddi bir tehdit ortaya çıkmıştı” dedi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise teşkilatta yeni-eski polis ayrımı yapıldığını savunarak, Bakan Soylu, ‘Benim dönemimde polis olanlar, benden önce polis olanlar' diyor'' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *