İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4864 %0.01
36,6208 %0.08
3.436.127 %0.177
3.065,65 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Ali Babacan, Ramazan Paketi üzerinden ekonomiyi değerlendirdi

Ali Babacan, Ramazan Paketi üzerinden ekonomiyi değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonominin durumunu 200 TL’lik Ramazan Paketi üzerinden yaptı, ortaya ilginç bir tablo çıktı. 200 TL’nin tedavüle çıktığında ekonominin başındaki isim olan Ali Babacan, aradan geçen 15 yılda paradaki değer kaybı ve yoksulluğu temel gıdalardan oluşan ‘Ramazan Paketi” üzerinden anlattı.

Seçim gezileri kapsamında Batman, Diyarbakır’ın İlçeleri üzerinden gittiği Mardin’de iftar yemeğinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Tarih Ocak 2009. Bir Ramazan Paketi oluşturalım bakalım ne kadar tutacak?” diye sorduktan sonra şu hesaplamayı yaptı:

“Yemeklerin olmazsa olmazı 1 litre Ayçiçek yağı, 1 kilo pirinç, 1 paket makarna, 1 litre süt ekleyelim. Yemek sonrası çaysız olmaz. 1 paket çay, 1 kilo şeker koyalım paketimize. Yeter mi? Yetmez. Şu anda 200 liranın 1 kilosunu alamadığı peynirden de koyalım. Etsiz olmaz. Gelin paketimize 1 kg da kuzu eti koyalım. Kaç para tuttu tahmin edin. 50 lira 88 kuruş tuttu arkadaşlar. 200 liraya 40 litre Ayçiçek yağının alınabildiği günlerdi onlar. Şimdilerde 6 buçuk dolar etmeyen 200 TL o zaman 134 dolar ediyordu."

Ali Babacan, ekonomideki kötü gidişatın sosyal sonuçlarına da değindi. Her türlü kumar, fuhuş ve bahislerin tavan yaptığını, gayri meşru olup olmamasına bakmaksızın hızla zenginleşme, köşeyi dönme anlayışının yaygınlaştığını vurguladı.

Babacan, “Artık helal nedir, haram nedir, hızla birbirine karışıyor. Helalinden kazanmak, alın teriyle kazanmak kavramları artık unutuluyor. Toplumumuzun dokusu, bu kötü yönetim ve ekonomik sebeplerle çürüyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *