İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4835 %0.01
36,5870 %-0.01
3.432.602 %0.06
3.066,55 0,43
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Belediye başkanlarımız engelleri şikayet etmeden aşıyor

Belediye başkanlarımız engelleri şikayet etmeden aşıyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kadıköy Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kadıköy Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Törene ayrıca eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın sunumunu dinleyen Kılıçdaroğlu, çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, karşılarına engeller çıkarıldığını söylediğini aktarırken, "Tabi gönül şunu ister, siyasal iktidarın bizim anlayışımızda belediye başkanları arasında ayrım yapmadan kente hizmet eden belediye başkanının önündeki engelleri kaldırmak ister. Bu anlayışla yola çıkarken emin olun çok şey değişir. Engeller konuyor ama ben şunu da gururla görüyorum, belediye başkanlarımızın önüne koyulan engelleri belediye başkanlarımız şikâyet konusu yapmadan onları aşabiliyorlar. Halkla kucaklaşıyorlar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın ilçeye yapılan hizmetleri anlatırken seleflerine atıf yapmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu, Odabaşı'nın ilçeye yapılan hizmetleri anlatmasından sonra Kadıköy'e yerleşmeyi düşündüğünü de ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun toplu açılış törenindeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kadıköy Belediye Başkanımızı dinledik, yaptıklarını anlattı. Ama beni asıl mutlu eden, daha önde Kadıköy Belediye Başkanlığı yapan yol arkadaşlarına da atıf yapması. Hizmetin sürekliliği için bu son derece önemli.

Ekrem Bey, gerçekten de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belli bir sorumluluğu üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Zor bir görev üstlendiğini de hepimiz biliyoruz. Kadıköy’ün ve CHP’li belediyelerin ihmal edildiğini de biliyoruz. Önemli olan şu, yeni anlayışın, belediyeler arasında ayrım yapmaksızın, bütün İstanbullulara hizmet eden bir anlayışın egemen olmasıdır. Aramızda bizim genel başkanımız da var, Hikmet Çetin. Biz feyzi onlardan, eski genel başkanlarımızdan aldık. Vatandaşlar arasında ayrım yapmamayı, kişinin inancı, kimliği, yaşam tarzını siyasete malzeme etmemeyi onlardan öğrendik. Bu geleneği de sürdürmeye kararlıyız.

Kadıköy Belediye Başkanımız, o kadar güzel şeyler anlattı ki acaba gelip Kadıköy’e mi yerleşsek

Kadıköy Belediye Başkanımız, o kadar güzel şeyler anlattı ki acaba gelip Kadıköy’e mi yerleşsek diye. Kadıköy’de 12 yıl kaldım. İsteriz ki İstanbul’un 39 ilçesi de Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer, Beylikdüzü gibi olabilsin. Beylikdüzü’nde Ekrem Başkanımız orada hizmet verirken doğanın nasıl değiştiğini, vatandaş ile doğanın nasıl kucaklaştığını, yeşilin, parkların ne kadar değerli olduğunu aslında bir beton ormanı değil, beton ile yeşilin bir arada olduğunu ama barışık olduğunu bize gösterdi. Daha büyük sorumluluk aldı. İstanbul’un devasa sorunlarını çözecek. Buna inanıyorum.

Şikâyet konusu yapmadan onları aşabiliyorlar

Engeller var, sayın Başkan engellerden söz etti. Tabii gönül şunu ister, siyasal iktidarın bizim anlayışımızda belediye başkanları arasında ayrım yapmadan kente hizmet eden belediye başkanının önündeki engelleri kaldırmak ister. Bu anlayışla yola çıkarken emin olun çok şey değişir. Engeller konuyor, ama ben şunu da gururla görüyorum, belediye başkanlarımızın önüne koyulan engelleri belediye başkanlarımız şikâyet konusu yapmadan onları aşabiliyorlar. Halkla kucaklaşıyorlar.

Barıştırmak belediye başkanlarımızın görevi

Rahmetli Çetin Altan der ki ‘Kentli olmak için bir kişinin üç kuşağın kentte yaşaması lazım.’ Kırsaldan kente gelirsiniz, kente yerleşirsiniz ama kırsalla ilişkileriniz devam eder. İkinci kuşak yine devam ettirir ama üçüncü kuşak kırsaldan tamamen kopar. Kentli olur. Sadece İstanbul değil, büyük metropoller, kırsaldan büyük ölçüde göç aldılar. Kırsal kültürle, kent kültürü arasında barışık bir dönem yaratmamız lazım. O kültürü alıp, kent kültürü ile harmanlamak ve kentli kültürünü, kırsal kültürü ile kavga etmeden barıştırmak belediye başkanlarımızın görevi. Bunu yapacaklar.

Kent kültürünün kendine özgü kuralları var. Kentli, sinemaya, tiyatroya gitmek ister, bir beton ormanı arasında değil parkları, yeşillikleri içinde yaşamak ister. Spor yapmak ister. Sabah kahvaltı yaparken gazete okumak, haberleri izlemek ister. Aynı zamanda kentli olmak, bir kültürel derinlik de ister. Bu da zamanla olur.

Kentli olmak aynı zaman yumuşak gücün ne olduğunun da farkında olmaktır. Artık dünya yumuşak güçle yani sanatla, kültürle dünyaya egemen olmak istiyor. Kendi sanatını, kültürünü dünyanın her tarafına taşımak istiyor. Düşünün, çok önemli bir ressamınızın resmi dünyanın her tarafından konuşuluyorsa konuşulan artık bir Türk ressamının yaptığı resimdir. Eğer onun bir romanı yayınlanıyor veya bir sineması dünyanın herhangi bir yerinde yayınlanıyor ve gösteriyorlar veya binlerce kişi gidip onu izleyebiliyorsa aslında o Türkiye’nin gücünü gösterir. Siyasal iktidar bunun ne kadar farkında, emin ol hiç farkında bile değil. Yumuşak gücün, sinemanın, tiyatronun, öykünün, karikatürün ne olduğunu bile aslında yeteri kadar kavramış değil. Ama bunları hep birlikte aşacağız. Asla umutsuz olmadım, olmayacağım. Sunucu arkadaşım dedi ki ‘450 kilometre hak, hukuk, adalet için yürüdü.’ Daha o bitmedi, onu sürdüreceğiz. Hakkı, hukuku, adaleti gerçekten de 7’den 70’e içimize sindirdiğimiz zaman, o zaman kendi içinde barışık olan bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *