İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5863 %0.09
39,7982 %0.41
3.411,74 % 0,48
80.307,52 %-2.156
Ara
Muhalif. GÜNDEM CHP'den "kripto para" tepkisi: Çağı inkar etmek değil de nedir?

CHP'den "kripto para" tepkisi: Çağı inkar etmek değil de nedir?

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamayacak. Karara CHP'li Adıgüzel'den tepki geldi. Adıgüzel, "Kripto para alım-satımı yapan ülkeler arasında dünyada 4., Avrupa’da ise 1. sırada yer alıyorken dijital dünyanın bu gerçeğini görmezden görmek çağı inkar etmek değil de nedir?" dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye'de kripto paraların düzenlenmesine yönelik beklenen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamayacak. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

İlgili düzenlemenin 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, karara yönelik eleştirilerini dile getirdi. Twitter'dan paylaşımlarda bulunan Adıgüzel, "Türkiye’ye destek değil ancak köstek olur!" değerlendirmesinde bulundu.

Adıgüzel'in sözkonusu paylaşımları şu şekilde:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *